VIDEO | Koncoročný program Kúzelný svet v podaní SZUŠ Pod Vinbargom v Bardejove

970x
20. Máj 2024
SZUŠ Pod Vinbargom patrí medzi najlepšie v regióne, čo potvrdzujú aj výsledky na súťažiach
 
Pozrite si našu videoreportáž 
 
Súkromná základná umelecká škola Pod Vinbargom v Bardejove pripravila pre rodičov a širokú verejnosť koncoročný program Kúzelný svet, na ktorom sa predstavili žiaci všetkých odborov – hudobníci, tanečníci, speváci, žiaci literárno-dramatického odboru i výtvarníci, ktorí sa postarali o krásnu scénu.
 
„Boli to dve pesničky, boli zábavné a roztancujúce,“ povedala Barbora Mikulová, žiačka SZUŠ Pod Vinbargom v Bardejove.
 
„Mne sa hralo veľmi dobre, ja mám veľmi rada takú koncertovú atmosféru a myslí, že sme si to užili všetky takto spolu. Bol to náš tretí koncert taký väčší a myslím si, že to dopadlo veľmi dobre,“ prezradila Sára Hudáčková, žiačka SZUŠ Pod Vinbargom v Bardejove.
 
„Venujeme sa hlavne funky, ale občas si dáme taký rock. Záleží podľa podujatia, ale väčšinou inklinujeme k tomu funky,“ priblížila Lívia Hudáková, žiačka SZUŠ Pod Vinbargom v Bardejove.
 
 
„Bolo to super. Atmosféra bolo taká koncertová a aj s dievčatami sme mali dobru náladu, takže myslím, že to bolo super,“ doplnila svoje kolegyne z kapely Veronika Šimcová, žiačka SZUŠ Pod Vinbargom v Bardejove.
 
„Hudobný odbor zastrešuje klavír, keyboard sa učí, gitary elektrická a klasická, potom dychová sekcia napríklad zobcová flauta, saxofón, husle, husľový orchester funguje taktiež,“ priblížil Branislav Herstek, učiteľ hudobného odboru.
 
„Atmosféra bola veľmi dobrá, dobrý kolektív aj učitelia sú tu super. Mám sa tu dobre,“ vyjadrila sa Tereza, Hanuliaková, žiačka SZUŠ Pod Vinbargom v Bardejove.
 
  Koncoročný program Kúzelný svet ( Zdroj: AHOJ TV)
 
„V porovnaní s prvým koncertom, čo sme tu hrali, tak teraz sme to zahrali oveľa lepšie. Pred tým som na prvom mala stres, ako to dopadne, ale teraz to vyšlo super,“ porozprávala Dominika Boháčová, žiačka SZUŠ Pod Vinbargom v Bardejove.
 
„Teším sa z toho, že sme vysoko profesionálny, čo sa týka prístupu, láskavosti, vzťahu k deťom, lebo jedna vec je vzdelávať a druhá je vychovávať a toto všetko sa u nás vďaka umeniu dá skĺbiť,“ vyjadril sa Dušan Rohaľ, riaditeľ SZUŠ Pod Vinbargom v Bardejove.
 
Školu navštevuje približne 550 žiakov, na programe predviedli všetko to, čo sa počas celého roka naučili. Umelecká škola Pod Vinbargom patrí medzi najlepšie v regióne, čo potvrdzujú aj výsledky na mnohých súťažiach.
(13:40, red.)
Diskusia
Pridať komentár