Pacientov ošetrujeme tak, ako by sme chceli, aby sa postarali o nás

4094x
21. Máj 2024
Zubná lekárka Kateryna Gavryleshko: Máme tu všetko pod jednou strechou
Na stomatologickej klinike Apolonia kladú dôraz na bezbolestné a kvalitné ošetrenie v príjemnom prostredí. (Zdroj: apoloniabj.sk) 
 
Kateryna Gavryleshko prišla s rodinou do Bardejova z ukrajinského Užhorodu. Stomatológii sa venuje od roku 2012. Ako hlavná lekárka dva roky vedie a vlastní súkromnú kliniku Apolonia s.r.o. Sama sa špecializuje na stomatologickú chirurgiu a implantáty.
  
Ako dlho ste na Slovensku?
 
Sedem rokov.
 
Kde ste vyštudovali medicínu?
 
V Užhorode. Školu som ukončila v roku 2012. Tam som aj prvé štyri roky pracovala. V tom čase už bol na Ukrajine problém nájsť stabilnú prácu v odbore. Keďže som mala viac pracovných ponúk zo Slovenska, rozhodli sme sa s manželom a deťmi presťahovať. V roku 2016 mi v Košiciach po štyroch dodatočných skúškach uznali diplom aj pre Slovensko.
 
Apolonia poskytuje komplexnú starostlivosť o zuby so všetkými potrebnými službami pod jednou strechou. (Zdroj: apoloniabj.sk)
 
Prečo ste sa rozhodli práve pre Bardejov?
 
Jedna z ponúk bola od tunajšieho lekára. Navyše je to relatívne blízko ukrajinskej hranice, iba nejakých 140 kilometrov. No a v Bardejove sa nám páčilo, je to krásne, malé mesto.
 
Ako ste tu začínali?
 
V ambulancii v Bardejove som pracovala dva a pol roka. V roku 2019 som sa rozhodla osamostatniť a zariadiť si vlastnú ambulanciu. Keďže som pacientov od nikoho nepreberala, začínala som úplne od nuly. Prvý pacient bol môj manžel a naše deti, syn a dcéra. Navyše prišla pandémia koronavírusu. Plánovali sme otvoriť v apríli 2020, no nakoniec sme ambulanciu kvôli karanténe spustili až začiatkom júna.
 
Moderné zariadenia a vybavenie. Ak hľadáte spoľahlivého a bezbolestného zubného lekára, ste na správnom mieste. (Zdroj: apoloniabj.sk)
 
Kde ste vtedy sídlili?
 
V priestoroch spoločnosti Vodoterm, pri kruhovom objazde na Duklianskej ulici. Začínala som s jednou sestričkou v malej ambulancii. Po dvoch rokoch sme sa presťahovali na ulicu Fraňa Kráľa bližšie k centru, kde sme otvorili súkromnú stomatologickú kliniku. Sťahovali sme sa v marci 2022. V týchto nových priestoroch sme už dva roky.
 
 
Koľkí tu pracujete dnes? Čo všetko ponúkate?
 
Ja ako hlavný lekár, jedna zubná lekárka, dentálna hygienička, dve sestričky a recepčná. Dohromady pracuje na klinike šesť ľudí. Čo sa týka stomatológie, pacientom ponúkame prakticky všetky služby.
 
Záchovnú stomatológiu, plombovanie, ošetrenie koreňových kanálikov, mikroskopickú a protetickú stomatológiu, implantológiu, snímateľné aj nesnímateľné náhrady, detské zubné lekárstvo, dentaloalveolárnu chirurgiu, náročnejšie chirurgické zákroky, komplikované extrakcie a samozrejme dentálnu hygienu.
 
Súkromná stomatologická klinika sídli na ulici Fraňa Kráľa v širšom centre Bardejova. (Zdroj: apoloniabj.sk)
 
Aký stav máte teraz. Beriete ešte nových pacientov?
 
Čo sa týka konzervatívnej, záchovnej stomatológie, takýchto pacientov ja osobne už neberiem, ale kolegyňa ešte áno. V blízkej budúcnosti by sme náš tím radi rozšírili ešte o jedného zubného lekára. S tým, že ja by som sa už venovala iba zubnej chirurgii.
 
Veľkou výhodou je, že na našej klinike vieme zhotoviť 3D snímky. Poskytujú nám dokonalú vizualizáciu sánky a čeľuste, vďaka ktorej môžeme ihneď zhodnotiť stav. Urobiť presnú diagnostiku a odkonzultovať s pacientom vhodné riešenia a možnosti. Máme tu v podstate všetko pod jednou strechou.
 
Dohromady pracuje na klinike šesť ľudí. Čo sa týka stomatológie, pacientom ponúkajú prakticky všetky služby. (Zdroj: apoloniabj.sk)
 
Čo vnímate ako najväčšiu pridanú hodnotu kliniky Apolonia?
 
Ako som už povedala, pacienti tu nájdu všetko pod jednou strechou. Máme naozaj veľmi širokú ponuku stomatologických služieb a odborných zákrokov. Okrem toho sme mladý kolektív. Pracujeme podľa najnovších svetových štandardov a vedeckých poznatkov s modernými stomatologickými technológiami.
 
Chceme našim pacientom poskytovať komfort a rovnako aj našim lekárom. Snažíme sa investovať do moderného vybavenia ambulancií kliniky. Pacienta vždy ošetrujeme tak, ako by sme chceli, aby sa postarali o nás samých. Pacient tu vždy nájde plný komfort, precíznu odbornú starostlivosť a príjemné, pokojné prostredie.
 
Pracujeme podľa najnovších svetových štandardov a vedeckých poznatkov s modernými stomatologickými technológiami, hovorí majiteľka kliniky Kateryna Gavryleshko. (Zdroj: apoloniabj.sk) 
 
Kedy máte otvorené?
 
Cez pracovné dni dopoludnia od pol ôsmej do dvanástej a potom poobede od jednej do tretej, v piatky pracujeme iba dopoludnia. Bolestivé a akútne prípady riešime hneď od pol ôsmej ráno.
 
Prečo ste pre kliniku vybrali meno Apolónia?
 
Stále sa na tom smejeme. Keď pacienti hovoria s našou recepčnou Veronikou, občas sa stáva, že ju oslovujú slečna Apolónia. Prípadne chcú hovoriť s doktorkou Apolóniou. Pôvodne sme sa volali Dental World, ale pacientom sa to zle vyslovovalo a úradníci tomu nerozumeli. Stále sa ma pýtali: Dental čo? Tak sme to premenovali na ľahší názov - Apolonia s.r.o. Svätá Apolónia je totiž patrónka zubárov a zubných ochorení.
(19:00, PR, Mario Hudák, AHOJ TV)
Diskusia
Pridať komentár