VIDEO | V Hertníku prebiehala detská hasičská súťaž Plameň

1218x
23. Máj 2024
Detská hasičská súťaž Plameň
Pozrite si našu videoreportáž 
 
V obci Hertník prebiehal 51. ročník detskej hasičskej súťaže kolektívov mladých hasičov hry Plameň. V okresnom kole súťažilo päť chlapčenských a päť dievčenských hasičských družstiev.
 
„Z tohto okresného kola sa postupuje na krajské kolo, ktoré sa tento rok uskutoční v obci Štrba. Víťazi jednotlivých kategórií – chlapčenskej a dievčenskej, postupujú na Šarišský pohár, ktorý sa uskutoční v obci Široké,“ vysvetlil Richard Rákoš, predseda DHZ Hertník a hlavný rozhodca.
 
„Súťažia detičky v rámci celého okresu Bardejov, čiže nie sú tu len domáce deti z Hertníka, ale aj z Bardejova a zo susedných obcí,“ povedal Richard R.
 
 Súťaž bola rozdelená do štyroch disciplín (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Naše deti sa zúčastňujú súťaži nepretržite a víťazmi okresu sme už viac ako 10 až 15 rokov v jednej šnúre,“ uviedol Marián Grivna, predseda DHZ Becherov a hlavný tréner mládežníckeho družstva.
 
Súťaž prebiehala na futbalovom ihrisku a bola rozdelená do štyroch disciplín – CTIF, štafeta, beh jednotlivca a požiarny útok.
 
„Na tomto ihrisku sa hrá futbal, ale hasičská liga, ktorá tu funguje je perfektné, zíde sa tu mládež a deti. Podporujeme to aj finančne aj fyzicky, že tu pošleme ľudí a všetko pripravia,“ vyjadril sa Jozef Semanek, starosta obce Hertník.
 
 Hasičský útok s vodou (Zdroj: AHOJ TV)
 
Ako sa ti behalo a čo bolo pre teba také náročné?
 
„Náročný bol pre mňa asi ten tunel, pretože mám odreté kolená z toho, ale inak sa mi behalo dobre,“ prezradila Soňa Onofrejová, súťažiaca za obec Hertník.
 
„Asi ten voľný útok. Veľmi sa mi to páči a po dlhom roku zase behám,“ priblížil Janko Pangrác-Piter, súťažiaci za obec Zlaté.
 
„Ja som im aj ráno povedal, keď som ich privítal, že keď budú pri počítači, ten sa pokazí, ale tu sa nič nepokazí,“ dodal starosta obce.
 
Súťažiaci podali čo najlepšie výkony, za ktoré boli ocení drobnými vecnými cenami od sponzorov súťaže ako aj diplomami a pohármi. 
(15:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár