Rukojemnícka dráma v Bardejove!

3359x
26. Máj 2024
BLOG MILOSLAVA OLEJÁRA | Rukojemnícka dráma
Videá sú uverejnené na facebookovom účte primátora B. Hanuščaka, dokonca ich prezdieľáva aj oficiálna mestská stránka 
 
Nedávne neschválenie zmeny rozpočtu na mestskom zastupiteľstve vyvolalo nespokojnosť vedenia mesta. Nasledovali rozhorčené mediálne vystúpenia na sociálnych sieťach, začínajúc p. primátorom a p. viceprimátorkou, ku ktorým sa pridali traja vedúci oddelení Mestského úradu a riaditeľ mestského podniku BAPOS.
 
Je zrejmé, že tieto videá majú rovnakého režiséra
 
Rozumiem nespokojnosti s neschválením rozpočtu, no viac ma vyrušilo zapojenie pracovníkov mestského úradu do politického boja.
 
Otázka znie, či to robili z vlastnej vôle, alebo takzvane dobrovoľne nasilu. Pri sledovaní ich vystúpení, kde čítajú z monitora, sa mi zdá, že sledujem vyjadrenia rukojemníkov, ktorí tvrdia, že sa majú dobre a únoscovia sú k nim láskaví.
 
V prípade riaditeľa mestského podniku išlo dokonca o šírenie poplašných správ, pri ktorom cítite trápny pocit na žalúdku. Je legitímne, ak sa k hlasovaniu poslancov vyjadrujú primátor, viceprimátor alebo iní poslanci.
 
Vyjadrovanie sa a ovplyvňovanie verejnej mienky je súčasťou ich politickej práce, pokiaľ to robia na základe faktov a nevyvolávajú nenávisť.
 
Miloslav Olejár 
 
Neprípustné však je, ak sa k rozhodnutiam zastupiteľstva verejne vyjadrujú zamestnanci mestského úradu s cieľom vytvárania mediálneho tlaku na poslancov.
 
Mestský zamestnanec má právo na svoj názor, ktorý môže vyjadriť voleným zástupcom ako súčasť rozhodovacieho procesu, napríklad na komisii MsZ, mestskej rade alebo počas rokovania zastupiteľstva.
 
Je však nevyhnutné, aby pracovníci úradu ostávali nestranní a nezapájali sa do útokov na poslancov mestského zastupiteľstva, aj keď sa s nimi možno stotožňujú.
 
Prečo by sa zamestnanci úradu nemali zapájať do kritiky rozhodnutí opozičných poslancov?
 
Aby nevznikali pochybnosti o tom, že boli dosadení z politických dôvodov a svojím vystúpením prezentujú svoju lojálnosť. Aby sa nenavodzoval dojem, že vedúci oddelenia na mestskom úrade je politická funkcia.
 
Prekvapia nás svojimi príspevkami aj ďalší zamestnanci mestského úradu alebo riaditelia mestských podnikov? Budú v pracovnej dobe natáčať videá pre sociálne siete, aj keď nebudú súhlasiť s rozhodnutím p. primátora?
 
Nechajme úradníkov robiť si svoju odbornú prácu, majú jej dosť. Nezapájajme ich do politiky a nerobme z nich rukojemníkov alebo komplicov zamestnávateľa. Ak sa chcú sami angažovať v rozhodovacom procese, odporúčal by som im kandidovať za poslancov MsZ.
(14:23, BLOG | M. Olejár) * Redakcia AHOJ.TV do blogom nezasahuje ani sa s nimi nijako nestotožňuje
Diskusia
Pridať komentár