Finále Šaffovej ostrohy – tanečníci z Košíc na stupienku víťazov

1354x
28. Máj 2024
 Celoslovenská prehliadka tanečníkov v ľudovom tanci
 Na stupienky víťazov vystúpili aj východniari z Košického kraja (Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
Posledný májový víkend nesklamal. Z Dlhého Klčova bolo počuť hudbu, spev aj cinkanie ostrohov. Folkloristov z celej krajiny spojilo finále Šaffovej ostrohy.
 
Sviatku všetkých s folklórnym srdcom prialo počasie, atmosféra a hlavne unikátne výkony 30. ročník celoslovenskej prehliadky sólistov tanečníkov v ľudovom tanci stál za to. Na stupienky víťazov vystúpili aj východniari z Košického kraja.
 
V mládežníckej kategórii získali strieborné pásmo – Adam Drozd a Lívia Cinkaničová z detského folklórneho súboru Hanička, zlaté pásmo – Ján Baran a Anna Mosnáček z mládežníckeho folklórneho súboru Želiezko.
 
  Folkloristov z celej krajiny spojilo finále Šaffovej ostrohy (Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
V dospelej kategórii získali zlaté pásmo – Samuel Lukačik z folklórneho súboru Borievka, zlaté pásmo – András Márk Ulbrik a Barbora Krasnovská z folklórneho súboru Borostyán. Počas 3 dní sa v rámci programov predstavili členovia Folklórnej skupiny Dolina z Gemerskej Polomy a Jadlovec z Margecian ako nositelia tradícií. Centrum kultúry Košického kraja odprezentovala svoju najnovšiu odbornú publikáciu Molnárova technika pre folklórne súbory.
(9:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár