9. konferencia policajných historikov

1119x
28. Máj 2024
Konferencia policajných historikov
 Prezentácie boli tak zaujímavé, že dokázali upútať pozornosť aj laického poslucháča (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Uplynulý štvrtok a piatok (23.-24.5) patril 9. konferencii policajných historikov, ktorá sa v metropole východu, v meste Košice, konala prvýkrát a záštitu nad ňou prevzal riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, plk. Mgr. Štefan Mulik. Konferencia policajných historikov sa koná každoročne, vždy v priebehu mesiaca máj, a to už od roku 2014.
 
Ponúka príležitosť na stretnutie tých, pre ktorých sa história stala nielen súčasťou ich profesionálnej kariéry, ale i záľubou, no v neposlednom rade možnosťou odovzdať svoje osobné skúseností a spomienky iným. Zároveň sa stáva skvelým miestom na nadviazanie nových kontaktov, výmenu informácií, ale neraz je aj novým začiatkom ďalšej spolupráce.
 
 Počas 2 dní zaujímavých a pútavých prezentácií sa v mysliach mohli preniesť do rokov minulých (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Aká by to bola návšteva historikov, ak by nevideli krásy historického centra Košíc. Spolu s krajským riaditeľom si prezreli dominanty Košíc, akými jednoznačne sú Dóm sv. Alžbety, národné divadlo či spievajúca fontána. Úcta a uznanie sa pánom, zaujímajúcim sa o históriu a kultúru, dostalo v priestoroch Historickej radnice, kde ich prijala námestíčka primátora, p. Lucia Gurbaľová a náčelník Mestskej polície Košice p. Slavomír Pavelčák.
 
Aj vďaka prítomnosti prezidenta a viceprezidenta PZ na samotnom slávnostnom ceremoniáli nadobudol 9. ročník konferencie policajných historikov punc výnimočnosti. Pán prezident, spoločne s viceprezidentom PZ, krajským riaditeľom a riaditeľom Slovenskej policajno-historickej spoločnosti, poďakovali vybraným účastníkom konferencie za významnú pomoc a spoluprácu pri plnení úloh Policajného zboru. Osobitné poďakovanie v podobe Pamätnej medaily ministra vnútra SR za obetavosť prezident PZ odovzdal dcére po zosnulom plk. Jánovi Plakingerovi in memoriam.
 
 Konferencia policajných historikov (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Počas 2 dní zaujímavých a pútavých prezentácií sa v mysliach mohli preniesť do rokov minulých, získať obrovské množstvo informácií a poznatkov. Prezentácie boli tak zaujímavé, že dokázali upútať pozornosť aj laického poslucháča, ktorý doposiaľ nemal s históriou bezpečnostných zborov tú časť sa stretnúť.
(10:10, red.)
Diskusia
Pridať komentár