U nás si viete zariadiť celý dom či byt, hovorí Stanislav Kvokačka. S nábytkom pracuje 42 rokov

4852x
28. Máj 2024
Váš sen naplníme kvalitou, hovorí majiteľ spoločnosti Nábytok Kvokačka
 Manželia Kvokačkovci. Už viac ako tri dekády ponúkame nábytok do celého domu a bytu. (Zdroj: MH)
 
Bardejovská firma Nábytok Kvokačka už viac ako tridsať rokov predáva nábytok. Dôraz kladie na kvalitu a precíznosť. Zakladateľ a majiteľ spoločnosti Stanislav Kvokačka pochádza z obce Vaniškovce. Aktuálne prevádzkuje predajne s nábytkom a showroomy v Bardejove a Giraltovciach. Nábytok tu nájdete na ploche viac ako tisíc metrov štvorcových.
 
Ako vznikol Nábytok Kvokačka?
 
V júni 1980, po skončení Strednej drevárskej školy v Spišskej Novej Vsi, som nastúpil do štátneho podniku Nábytok v Prešove. Tam som prešiel rôznymi funkciami od montážnika, kvalitára cez inventúrnika a inšpektora až po predajcu. Po ôsmich rokoch som sa pracovne presťahoval do predajne Nábytku v Bardejove.
 
Od roku 1991 som s predajom nábytku začal podnikať súkromne. Najprv s malou prevádzkou v obchodnom dome služieb na Komenského ulici (dnešný Makos, bývalé komunálne služby). V roku 2000 som odkúpil hornú časť budovy obchodného centra AB. V týchto priestoroch sídlime dodnes.
 
S výberom interiéru vám profesionálne poradíme, nábytok alebo cely interiér vám dokážeme vyrobiť aj na mieru. (Zdroj: MH) 
 
Ste na trhu už 33 rokov. V Bardejove a okolí vás ľudia dobre poznajú. Čomu sa spoločnosť Nábytok Kvokačka venuje dnes?
 
Už viac ako tri dekády ponúkame nábytok do celého domu a bytu. Až 70 % nášho sortimentu nám dodávajú slovenskí výrobcovia. Našou prioritou je spolupráca so slovenskými výrobcami - Decodom, Fines, Materasso, GKT, Krošlák či Nesia. Hlavne preto, že ich dlhoročná skúsenosť a kvalita výroby je na vysokej úrovni.
 
POZRITE SI ČO VŠETKO VO SVOJOM SHOWROOME PONÚKA NÁBYTOK KVOKAČKA 
 
S firmou Decodom vyrábame pre zákazníkov kuchyne na mieru. Pre zákazníkov robíme aj 3D návrhy takýchto kuchýň. Pomocou 3D konfigurátora sedačiek vieme urobiť vizualizáciu interiéru tak, aby si klient vedel presne predstaviť ako to u neho doma bude vyzerať. Pre zákazníka vieme tiež zabezpečiť aj spotrebiče a ich montáž v rámci kuchynskej linky.
 
S dodávateľom matracov Materasso organizujeme každé tri mesiace merania vhodnosti matracov. Pre každý typ postavy, vašu špecifickú váhu a výšku, pre vás vieme presne zmerať vhodnosť matraca. Na meranie pozývame hlavne zákazníkov, ktorí uvažujú o kúpe nového matraca.
 
So slovenským dodávateľom matracov Materasso organizujeme každé tri mesiace merania vhodnosti matracov. (Zdroj: MH)
 
Čo všetko okrem samotného predaja ponúkate klientom?
 
S výberom interiéru vám profesionálne poradíme, nábytok alebo cely interiér vám dokážeme vyrobiť aj na mieru. Okrem kvalitného nábytku ponúkame aj doplnkové služby - jeho dopravu a montáž. Zákazník je pre nás na prvom mieste, chceme aby od nás odišiel spokojný.
 
Intenzívne sa venujeme aj prezentačným aktivitám. V rámci Bardejovského jarmoku už niekoľko rokov organizujeme v športovej hale výstavu nábytku. Ponúkame tam horúce novinky našich dodávateľov. Štvrtý ročník tejto výstavy chystáme aj tento rok.
 
Snažíme sa držať krok s dobou a navštevujeme aj zahraničné nábytkárske veľtrhy a výstavy. Prednedávnom sme sa vrátili z poľskej Poznani. Výstava ktorá sa tam koná je charakteristická tým, že ponúka najnovšie interiérové trendy. Novinky špičkových európskych výrobcov a dodávateľov.
 
Dnes si už zákazníci vyberajú a kombinujú nábytok z kvalitných materiálov. Obrazne povedané, je ušitý na mieru, hovorí Stanislav Kvokačka. (Zdroj: MH) 
 
Predajňu v obchodnom centre AB na Komenského ulici ste nedávno rozširovali.
 
Náš bardejovský showroom má rozšírený priestor už dva roky. Vystavené nábytky tu nájdete na ploche tisíc metrov štvorcových. Kuchyne, obývačky, spálne, gaučové súpravy, sedačky, postele a ďalší nábytok. Sortiment sme rozšírili aj o záclony a dekorácie. Samozrejme vás všetkých v našich showroomoch v Bardejove a Giraltovciach radi privítame.
 
Chceme, aby si u nás zákazník vedel zariadiť celý byt, prípadne aj nebytový priestor či kanceláriu. Aby len niečo nehľadal v katalógu, vedel si to pozrieť naživo, vyskúšať. Sadnúť si, ľahnúť, ohmatať na dotyk, skúsiť pohodlie, zistiť funkcie, zažiť z nábytku reálny a autentický pocit.
 
Vystavené nábytky nájdete v bardejovskom showroome na ploche viac ako tisíc metrov štvorcových. (Zdroj: MH) 
 
Naše predajne otvárame už o ôsmej ráno, zatvárame o pol šiestej večer. Otvorené máme aj v čase obeda. Čo sa týka otváracích hodín, sme najdlhšie otvorená predajňa s nábytkom v meste a širokom okolí.
 
Keď zákazník odchádza z predajne spokojný a naplnený svojim snom, pre mňa osobne je to radosť. Aby bola tá spokojnosť čo najlepšia a najdlhšia, snažíme sa byť vždy na strane zákazníka. Obhajovať hlavne jeho záujem.
 
Naše predajne otvárame už o ôsmej ráno, zatvárame o pol šiestej večer. (Zdroj: MH)
 
Ako sa za tri desaťročia rokov zmenil trh s nábytkom?
 
Do roku 1995 bol dopyt väčší ako jeho ponuka. Za socializmu, teda pred rokom 1989, boli nábytky takmer na prídel. Výber modelov a farieb bol veľmi malý. Dnes sa to zdá takmer nepredstaviteľné. Poviem vám to na príklade.
 
Do štátneho podniku Nábytok Prešov, ktorý mal v regióne vtedajšieho Východoslovenského kraja 42 predajní prišlo napríklad 20 kožených gaučových súprav z Fínska. Samozrejme, všetko skončilo v Košiciach a Prešove.
 
Čo sa týka dreveného nábytku, najdôležitejšie sú použité materiály. (Zdroj: Nábytok Kvokačka)
 
Zhruba na prelome tisícročia sa situácia zmenila. Výrobcovia začali nábytok ponúkať v širšom sortimente, variáciách a materiáloch. Aby sa čo najviac prispôsoboval zákazníkom. Ponuka začala postupne prevyšovať dopyt.
 
Dnes si už zákazníci vyberajú a kombinujú nábytok z kvalitných materiálov. Obrazne povedané, je ušitý na mieru. Podľa ich vlastných požiadaviek, predstáv, vkusu a finančných možností.
 
Kvalita znamená aj určitú hrúbku, pevnosť, moderne otestovanú životnosť. (Zdroj: Nábytok Kvokačka)
 
O čom hovoríme, ak hovoríme o kvalitnom materiáli?
 
V kontexte nábytku, tým myslíme hlavne masívne materiály. Drevo ako je buk, dub a podobne, kde sú pevnostné vlastnosti výrazne lepšie ako napríklad pri štandardnej drevotrieske.
 
No a ak už hovoríme o drevotrieske, určite nie o nejakej riedkej, nekvalitnej, dovezenej 16 milimetrovej drevotrieske, na ktorej je nalepená pohľadová tapeta, takzvaná finiš fólia.
 
Ak hovoríme o kvalite, určite tiež nehovoríme o skriniach či kuchynských linkách z plastovými úchytkami, posuvmi či závesmi. Kvalita znamená aj určitú hrúbku, pevnosť, moderne otestovanú životnosť.
 
Zákazníkom vieme objednaný tovar v prípade, že ho chce priviezť a nainštalovať až neskôr, aj určitú dobu podržať. (Zdroj: Nábytok Kvokačka)
 
V čom je umenie predaja nábytku?
 
Musíte dobre počúvať čo zákazník chce. Alebo skôr čo hľadá. Ak aj ten tovar práve nemáte vystavený, mali by ste ho pre zákazníka vedieť zabezpečiť. Musíte sa ho snažiť a vedieť kvalitatívne čo najlepšie opísať.
 
Čo sa týka dreveného nábytku, ako som už spomenul, najdôležitejšie sú použité materiály. Je veľmi dôležité nepredávať nekvalitné produkty. Ani nábytok, ktorý nie je vyskúšaný a preverený trhom.
 
 Našou prioritou je spolupracovať so slovenskými dodávateľmi nábytku, hovorí Stanislav Kvokačka. (Zdroj: MH)
 
Dnes sú veľmi rozšírené e-shopy, internetový obchod. Osobne som dosť proti online predaju nábytku. Na internete sa nedá vyskúšať poťah, látka, ani materiál z ktorého je zhotovený.
 
Neviete zhodnotiť jeho jemnosť, pocítiť mäkkosť, drsnosť, tvrdosť, hrúbku alebo napríklad hĺbku sedu. Aj keď sa to možno nezdá, je to naozaj veľmi dôležité. Napriek tomu online obchod funguje. Hlavne však v segmente menej kvalitných tovarov. Na internete predáva hlavne atraktívny obrázok.
 
Až 70 % nášho sortimentu nám dodávajú slovenskí výrobcovia. (Zdroj: MH) 
 
Ako vyzerá váš pracovný deň?
 
Ako každá bežná obchodnícka práca. Momentálne u nás pracuje sedem ľudí. Začíname o ôsmej ráno, každý z nás má rozdelené, čo má urobiť. Niekto odpovedá na emaily dodávateľov a zákazníkov, ďalší sa venuje dennému rozdeleniu prác. Odvozom, dovozom, baleniu, montážam.
 
Moja manželka sa venuje ekonomike, účtovníctvu, faktúram a úhradám. Dcéra robí marketing a propagáciu. Spracováva ponuky, vizualizácie, objednávky. Venuje sa aj osobnému kontaktu so zákazníkmi, ktorí k nám prichádzajú.
 
 
U nás si viete zariadiť celý dom či byt. S nábytkom pracujú už viac ako tridsať rokov. (Zdroj: MH)
 
K dispozícii máme ešte externý sklad na Duklianskej ulici s plochou 700 metrov štvorcových. Zákazníkom tam vieme objednaný tovar v prípade, že ho chce priviezť a nainštalovať neskôr, určitú dobu podržať.
 
Takúto službu ponúka málokto, my to navyše robíme bezplatne. Rovnako vieme zákazníkom navrhnúť aj vizualizáciu interiéru. V prípade, že si nábytok objednajú u nás, tiež bezplatne.
 
(PR, Mario Hudák, AHOJ TV)
Diskusia
Pridať komentár