Učenie hrou na ZŠ Wolkerovej v Bardejove

1961x
29. Máj 2024
Žiaci na včelárskej škole
20. mája 2024 sa oslavoval Svetový deň včiel (Zdroj: FB ZŠ na Wolkerovej ul. v Bardejove)
 
Je krásne spojiť učenie s hrou a ešte užitočnejšie prepojiť teóriu s praxou. Veľký učiteľ národov Ján Amos Komenský tvrdil: „Neverte všetkému, čo sa vám predkladá. Skúmajte a presvedčte sa sami o všetkom.“
 
A tak sme sa vybrali skúmať a presvedčiť sa. Dňa 20. mája 2024, kedy sa oslavuje Svetový deň včiel na počesť narodenia Antona Janšu - prvého riaditeľa včelárskej školy vo Viedni, sa s prvákmi vybrali na prieskum. Po prezentácii v triede a zaujímavých rozhovoroch o našich včelách navštívili predajňu potravín, kde si kúpili včelí med a ďalšie zdravé produkty na prípravu desiaty.
 
  Žiaci si pripravili chlieb s maslom a medom, bylinkový čaj ochutený medom a doplnili jogurtom podľa vlastného výberu (Zdroj: FB ZŠ na  Wolkerovej ul. v Bardejove)
 
Žiaci mali možnosť prakticky vyberať potraviny, porovnať sortiment a ceny jednotlivých produktov. Po návrate do školy si v školskej kuchynke pripravili chlieb s maslom a medom, bylinkový čaj ochutený medom a doplnili jogurtom podľa vlastného výberu. Žiaci si tento pestrý deň veľmi užili, veľa sa naučili a ukončili desiatovanie s včielkou Majou a jej kamarátom Vilkom.
(9:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár