V Starom meste v Košiciach vznikli nové priestory pre oddych aj šport

1123x
29. Máj 2024
Zrevitalizované priestory v Starom meste
 Revitalizáciou prešiel aj vnútroblok medzi ulicami Kuzmányho, Kpt. Nálepku a Čsl. Armády (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Obyvatelia Starého Mesta môžu od jesene minulého roka využívať zrevitalizované priestranstvá medzi ulicami Branisková, Tatranská a Čsl. armády.
 
Revitalizáciou prešiel aj vnútroblok medzi ulicami Kuzmányho, Kpt. Nálepku a Čsl. Armády. Na nevyužívaných plochách vznikol atraktívny verejný priestor na športové aktivity, oddych a trávenie voľného času. V oboch lokalitách sa vybudovali mlátové a dláždené chodníky, pribudlo nové verejné osvetlenie.
 
 Najmenších obyvateľov teší nové detské ihrisko (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Priestor sa obohatil o novú zeleň a dažďové záhrady. Vo vnútrobloku Branisková - Tatranská - Čsl. Armády sa vysadilo 6 stromov, živý plot, záhony a ďalšie rastliny. Milovníci aktívneho pohybu môžu využívať ihriská na petang, mini futbalové ihrisko s bránkami, fitnes ihrisko s workoutovou zostavou či pingpongový stôl.
 
 Takto to dnes vyzerá (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Najmenších obyvateľov teší nové detské ihrisko. Psičkárov výbeh pre psy na Kpt. Nálepku a nové prvky na tréning v psom výbehu na Braniskovej. Obyvateľom sú k dispozícii desiatky lavičiek a košov, pitná fontána či knižná búdka. Pri projekte sa myslelo aj na ďalšie živé tvory, nechýba kŕmidlo pre vtákov a hotel pre hmyz.
 
Celkové výdavky na revitalizáciu dvoch vnútroblokov predstavovali 669 441 eur s DPH. Výška finančnej podpory z eurofondov dosiahla 538 488 eur. Práce realizovala košická spoločnosť Cesty Košice.
(9:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár