GALÉRIA | Dubinský kapor 2024: Tri dni vášne, umenia a ťažkého boja

1164x
29. Máj 2024
Na vodnej nádrži Dubinné sa konal druhý ročník kaprárskych pretekov
Súťažiacim prialo počasie a bedlil nad nimi sv. Peter, atmosféra bola taká aká na takomto podujatí má byť. (Zdroj: FB mesto Bardejov)

Od piatku 24. mája až do nedele 26. mája 2024 sa na vodnej nádrži Dubinné (okres Bardejov) sa konal už 2. ročník kaprárskych pretekov o pohár Prednostu okresného úradu v Bardejove.

Podujatie sa stalo súčasťou osláv 85. výročia založenia organizovaného rybárstva v Bardejove. Vysoká úroveň tejto súťaže preverila a potvrdila organizačné schopností Miestnej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu (MO SRZ) v Bardejove.
 
Do súťaže sa prihlásilo 10 dvoj členných špičkových kaprárskych teamov, a to Maxcarp Slovakia, FG Nikl Team, BE-GU Carp team, HADE Carp, Next Level team, DODO Team, Bra To Team, Speedy Baits, Carp masters a Ja Fe baits.
 
POZRITE SI NAJKRAJŠIE ÚLOVKY KAPROV Z DUBINNÉHO 

Podmienky súťaže boli náročné. Hodnotený bol iba kapor nad 5 kg. Lovilo sa vo dne aj v noci. Za 1. miesto bola cena 600 eur a vecná cena. Za 2. miesto cena 400 eur a vecná cena. Za 3. miesto cena 300 eur a vecná cena.
 
Vecnými cenami bol ocenený aj úlovok najťažšej ryby a prvá bodovaná ryba. Lovu kapra je dnes už prispôsobená aj rybárska technika. Sú to predovšetkým špeciálne kaprárske prúty, náväzce s háčikom i špeciálne navijaky.
 

Patria k tomu aj špeciálne stojany s hlásičmi záberov. Úspešnosť rybárov často závisí aj od špeciálnych nástražných a kŕmnych boilesov, ale aj od zvládnutia umenia lovu kapra a v neposlednom rade od rybárskeho šťastia.

Tri dni lovu, tri dni vášne, napätia a boja. Uloviť kapra, ktorý by mal mieru väčšiu ako 5 kg to už chce majstra rybára a príslovečnú štipku šťastia. Atmosféra na VN Dubinné bola plná emócií, kulinárstva a rybárskeho čarovania. Dostavili sa aj výsledky.
 
 Najväčšiu hmotnosť úlovkov, a teda aj 1. miesto si vybojovalo družstvo Maxcarp Slovakia, ktoré ulovilo 99,99 kg kaprov. (Zdroj: FB Mesto Bardejov)

Najväčšiu hmotnosť úlovkov, a teda aj 1. miesto si vybojovalo družstvo Maxcarp Slovakia, ktoré ulovilo 99,99 kg kaprov. Na 2. mieste sa umiestnilo družstvo Nikl Team, ktoré ulovilo 54,37 kg kaprov a 3. miesto si vybojovalo družstvo BE – GU Carp team, ktoré ulovilo 46,07 kg kaprov. 

Peknými úlovkami kapra sa mohli pochváliť aj ďalšie družstva. Najťažší úlovok ulovilo družstvo FG Nikl Team, a to kapra o hmotností 18,30 kg. Spolu bolo ulovených 244,28 kg kaprov.
 
 Vodná nádrž Dubinné potvrdila, že je pripravená na novú rybársku sezónu a 1. júna otvorí svoje náručie pre všetkých netrpezlivo čakajúcich rybárov. (Zdroj: FB Mesto Bardejov)

Ostáva iba skonštatovať, že to bolo organizačne majstrovsky pripravené športové podujatie. Patrí za to poďakovanie MO SRZ v Bardejove, ale poďakovanie a obdiv patrí aj všetkým súťažiacim rybárom. Určite sa už teraz tešia na budúco ročné podujatie.

Súťažiacim prialo počasie a bedlil nad nimi sv. Peter. Atmosféra bola taká aká ma byť na takomto podujatí. Vodná nádrž Dubinné potvrdila, že je pripravená na novú rybársku sezónu a 1. júna otvorí svoje náručie pre všetkých netrpezlivo čakajúcich rybárov.
 
(14:45, autor: Ján Nagajda, red.)
Diskusia
Pridať komentár