VIDEO | Týždeň dobrovoľníctva v Hospici Matky Terezy

1385x
31. Máj 2024
Týždeň dobrovoľníctva v Hospici Matky Terezy
 Pozrite si našu videoreportáž
 
„Býva takým dobrým zvykom, že sa pravidelne zapája do dobrovoľníckych aktivít a konkrétne do týždňa dobrovoľníctva v súčinnosti s prešovským dobrovoľníckym centrom, priblížil Bohuš Čepiga, vedúci Hospicu Matky Terezy.
 
„Si myslím, že každý človek by mal, keď môže nejakým spôsobom prispieť k spoločnému dobru a ja som sa rozhodol aspoň chvíľku v rámci toho času, ktorý mám prísť sem a aspoň tak symbolicky pomôcť, vyjadril sa Miloslav Olejár, architekt.
 
Do dobrovoľníckych aktivít sa zapojili žiaci z Cirkevnej spojenej školy v Bardejove a zamestnankyne Tesca.
 
„Pre nás je pomáhať veľmi dôležité a zároveň, keď sme z Cirkevnej školy, tak my to podporujeme, chceme to rozvíjať, baví nás pomôcť, prispieť, urobiť dobrú vec a priložiť ruky k dielu,“ povedala Dária Maňková, dobrovoľníčka z Cirkevného bilingválneho gymnázia.
 
 Do dobrovoľníckych aktivít sa zapojili žiaci z Cirkevnej spojenej školy v Bardejove (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Tesco spolupracuje už dlhšiu dobu s Hospicom Matky Terezy, a preto sme sa rozhodli pomôcť v rámci týždňa dobrovoľníctva. Vždy radi pomôžeme a radi zveľadíme Hospic,“ prezradila Miriama Hricová, manažérka zmeny v Tescu.
 
Pri slnečnom počasí sú aktivity zamerané na zveľadenie exteriéru – úprava skalky, záhrady a polievanie kvetov. Naopak, pri zlom počasí sa činnosti sústreďujú na upratovanie interiéru, ako napríklad umývanie okien. Dobrovoľníci pomáhajú aj tým, že robia spoločnosť pacientom.
 
„Začali sme s vytrhávaním trávy v okolí, prešli sme k upratovaniu chodníku okolo Hospicu a v závere sadíme kvetiny,“ uviedla Martina Šatanková, asistentka predaja v Tescu.
 
 
 Pri slnečnom počasí sú aktivity zamerané na zveľadenie exteriéru (Zdroj: AHOJ TV)
 
„My sme začali tým, že sme zbierali kamienky, ktoré sa potom čistili. Myslím si, že to dosť okrášlilo priestor, ktorý tu je, pokračovali sme tým, že sme zametali lístie, ktoré tu bolo a tráva, ktorá bolo pokosená. Bola to úžasná aktivita, ktorá bola pre nás očarujúca,“ povedala Alessia Gracová, dobrovoľníčka z Cirkevného bilingválneho gymnázia.
 
„Potrebovali pomôcť s hlinou, sadíme tu kvety, trochu štrku sme prenášali a čo bolo treba, tak s tým sme pomohli,“ opísal Miloslav Olejár.
 
„Kto má záujem, chuť a ambíciu prísť nezištne pomôcť, tak každý je u nás vítaný, doplnil na záver vedúci Hospicu Matky Terezy.
(14:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár