VIDEO | Lucia Yar diskutovala s východniarmi o Európskej únii a o výhodách, ktoré účasť v únii prináša

942x
03. Jún 2024
Lucia Yar diskutovala s východniarmi
 
Pozrite si našu videoreportáž
 
Na diskusiu do Bardejova zavítala Lucia Yar, ktorá sa takmer 15 rokov venuje témam Európskej únie, medzinárodnej bezpečnosti a rodovej rovnosti. V blížiacich sa voľbách kandiduje za stranu Progresívne Slovensko s číslom šesť.
 
„Ja som teda bola primárne novinárka, čiže som témy pokrývala, ale tým, že som sa venovala bezpečnosti, ženským témam, rovnosti, tak vždy som nejako narážala na tie hodnoty, ktoré ma PS a zisťovala som postupne, že toho máme množstvo spoločného. Mňa PS pozvalo na kandidátku ako odborníčku, a keďže rovnaký počet mužov a žien aj v parlamentných voľbách a teraz rovnako sa striedajú muži a ženy na kandidátkach, tak dávajú príležitosť ešte stále aj ženám, špeciálne expertkám,“ vyjadrila sa Lucia Yar.
 
Lucia Yar v Bardejove, ale aj v iných mestách na východe Slovenska diskutovala s obyvateľmi o Európskej únii a o všetkých výhodách, ktoré účasť v európskom spoločenstve prináša.
 
 V blížiacich sa voľbách kandiduje za stranu Progresívne Slovensko s číslom šesť (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Východ môže mať východniarsku europoslankyňu konečne, lebo takých nemáme veľa. Pochodila som od rodnej Sniny cez Humenné, krajské mestá, Spišskú, Poprad, boli sme v Rožňave, teraz Bardejov a budeme pokračovať aj v ďalších mestách,“ vyjadrila sa Yar.
 
„Ľudia sa zaujímajú najmä o to, ako im EÚ vie pomôcť a za tých 20 rokov, čo sme členmi, majú trošku možno problémy s tým, vidieť nejaké konkrétne vecí, ktoré sú v ich mestách a obciach,“ približuje Lucia Y.
 
 Diskusia s Luciou Yar (Zdroj. AHOJ TV)
 
Podľa Lucie Yar musia byť europoslanci aktívni a potrebujú poznať prepojenie medzi Bruselom a Slovenskom.
 
„Ja si myslím, že EÚ je naozaj taká naša bezpečnosť, že bez nej by sme boli stratení a ľudia sa obávajú všetkého, majú strach, sú tak trochu frustrovaní mnohí, keď sa rozprávame po Slovensku, že jednak aj tie kroky vlády, ktoré sa dejú na Slovensku, vyzerajú byť veľmi valcujúce nejaké naše základné demokratické princípy, tak práve Brusel je pre nás taká veľká bezpečnostná hodnota,“ doplnila kandidátka do europarlamentu.
 
Lucia Yar chce byť v europarlamente hlasom tých, ktorí chcú žiť na bezpečnom európskom Slovensku.
(14:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár