Dopravná nehoda si vyžiadala 6 zranených

1428x
03. Jún 2024
Vodič prešiel do protismeru a spôsobil dopravnú nehodu
 Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Včera (2.6.) popoludní došlo v rožňavskom okrese k čelnej zrážke medzi dvoma osobnými vozidlami, ktorá si vyžiadala 6 zranených osôb.
 
Podľa doterajších zistení 51-ročný vodič z okresu Topoľčany viedol osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia po ceste I/16, v smere jazdy od obce Hrhov na obec Lipovník a z doposiaľ nezistených príčin prešiel s vozidlom do protismernej časti vozovky, kde sa čelne zrazil s oproti idúcim vozidlom zn. Škoda Octavia (zelená farba), ktoré viedol 47-ročný vodič z okresu Košice okolie.
 
 Čelná zrážka si vyžiadala 6 zranených (Zdroj: FB Polícia SR - Košický kraj)
 
Podľa predbežných lekárskych správ pri dopravnej nehode štyri osoby utrpeli ťažké zranenia s dobou liečenia a práceneschopnosti viac ako 42 dní, dve osoby utrpeli ľahké zranenia s dobou liečenia a práceneschopnosti do 7 dní. Obaja vodiči boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom.
 
Z dôvodu dokumentovania dopravnej nehody bol úsek cesty uzatvorený na nevyhnutné potrebný čas a po odlete leteckých záchranárov bol sprejazdnený striedavo v jednom jazdnom pruhu. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti, presná príčina vzniku dopravnej nehody a miera zavinenia jej účastníkov je predmetom ďalšieho vyšetrovania.
(15:30, KRPZKE)
Diskusia
Pridať komentár