Krajskí cestári majú novú techniku za 535-tisíc eur

1072x
03. Jún 2024
Prešovskí krajskí cestári majú novú techniku za 535-tisíc eur
Krajskí cestári majú ďalšie nové vozidlá a techniku. (Zdroj: FB) 

Vozový park Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) je bohatší o nové vozidlá aj mechanizmus. Po novom sú jeho súčasťou nákladné motorové vozidlá zn. Renault Master a tiež distribútor asfaltového postreku. Ide o stroje za bezmála 535-tisíc eur.

Krajskí cestári majú ďalšie nové vozidlá a techniku. Vozový park SÚC PSK sa konkrétne rozrástol o sedem nákladných motorových vozidiel a jeden distribútor asfaltového postreku. Prešovská župa do ich zaobstarania investovala 535-tisíc eur a krajským cestárom odovzdala počas cestárskeho Dňa otvorených dverí v piatok 31. mája.
 

Dvojkabínové vozidlá Renault Master majú nákladný charakter a nosnosť do 3,5 ton. Zaobstarali v počte sedem kusov vo verzii furgon. Vybavené sú siedmimi miestami na sedenie i nákladným priestorom. Slúžiť majú cestárom pri zabezpečovaní prevádzkových potrieb. Ich celková hodnota je takmer 243-tisíc eur.

Nová zostava pozostávajúca z nákladného vozidla a kombinovanej nadstavby za takmer 292-tisíc eur je určená na letnú údržbu ciest a prepravu emulzií, resp. vody i jej distribúciu.
 
 Prešovská krajská samospráva za obdobie posledných piatich rokov (2019-2023) zaobstarala pre krajských cestárov a ich sedem oblastí, 18 cestmajsterstiev a šesť vysunutých pracovísk celkovo až 343 kusov nových vozidiel a techniky za približne 15,5 mil. eur. (Zdroj: FB)

Výbava kombinovanej nadstavby konkrétne umožní zametanie snímateľným valcovým predným zametačom, ale aj umývanie a splachovanie komunikácií vodnými tryskami umiestnenými na lište v prednej hornej časti valcového zametača. Nadstavba je navyše vybavená aj kamerovým systémom snímajúcim pracovnú plochu za vozidlom.

Prešovská krajská samospráva za obdobie posledných piatich rokov (2019-2023) zaobstarala pre krajských cestárov a ich sedem oblastí, 18 cestmajsterstiev a šesť vysunutých pracovísk celkovo až 343 kusov nových vozidiel a techniky za približne 15,5 mil. eur. Aktuálne najpočetnejšími skupinami vozového parku SÚC PSK sú posypové vozidlá, ktorých je 118 a referentské autá v počte 101 kusov. Priemerný vek posypových vozidiel sa pohybuje na úrovni 18,6 roka.
(15:55, red.)
Diskusia
Pridať komentár