V reštaurácii Astra si vychutnáte poctivé jedlo aj poľovnícke špeciality

2370x
04. Jún 2024
Kvalitné suroviny, dobrý vizuál a vyvážená chuť za dobrú cenu. O príbehu reštaurácie Astra sme sa porozprávali s majiteľkou a manažérkou Lenkou Sorokovou
 
 Naše jedlo je pripravené z kvalitných surovín, s dobrým vizuálom a vyváženou chuťou. A hlavne za dobrú cenu, hovorí majiteľka a manažérka Lenka Soroková. (Zdroj: Michaela Zoľáková)
 
Reštaurácia Astra je ideálne miesto pre významné rodinné udalosti, svadobné hostiny, oslavy jubileí či firemné večierky. Blízko historického centra Bardejova ponúka exkluzívne klimatizované priestory s kapacitou 50 miest, terasu s kapacitou 40 osôb aj príjemné posedenie pri krbe. K dispozícii je tiež business salónik a poľovnícky salónik s kapacitou 35 a 18 miest.
 
Bezplatné parkovanie pre zákazníkov je zabezpečené na súkromnom parkovisku pred reštauráciou. Astra ponúka klasické jedlá, no v modernom prevedení. V dennej ponuke sú štyri jedlá a dve polievky, reštaurácia poskytuje aj dovoz jedál v termo-boxoch.
 
Reštaurácia Astra je ideálne miesto pre významné rodinné udalosti, svadobné hostiny, oslavy jubileí či firemné večierky. (Zdroj: Michaela Zoľáková)
 
Ako sa to všetko začalo? Kedy vznikla Astra?
 
Môj otec budovu kúpil v roku 1996. Prvý podnik, ktorý sme tu prevádzkovali bol snack bar Bobo. V roku 1999 sme otvorili reštauráciu, začali sme podávať menu pre ľudí z okolitých inštitúcií. Súdu, banky, daňového úradu. Snack bar sa premenoval na reštauráciu Astra.
 
Ako sa za ten čas zmenila?
 
Reštauráciu stále rozširujeme a upravujeme, jej kapacita sa postupne zväčšovala. Za viac ako dvadsaťpäť rokov prešla viacerými zmenami. Poslednú, finálnu renováciu sme robili v decembri 2023. Reštauráciu sme tak posunuli na úplne inú, vyššiu a modernejšiu úroveň. Sedenia aj stravovania.
 
POZRITE SA AKO VYZERÁ VYNOVENÁ REŠTAURÁCIA ASTRA
 
Zrekonštruovali sme business salónik pre 35 ľudí, urobili sme nový poľovnícky salónik s kapacitou 18 ľudí. Je tu veľká krytá terasa s kapacitou 40 miest, reštaurácia má dnes 50 miest. Chystáme sa ešte dokončiť a zmodernizovať vstupné priestory, súčasťou ktorých bude aj priestor pre fajčiarov. Samozrejme, súčasťou reštaurácie je aj detský kútik.
 
Vynovili ste aj kuchyňu.
 
Áno, kompletnou rekonštrukciou prešla aj kuchyňa. Od nových inštalácií a rozvodov elektriny, cez omietky, obklady a dlažby, až po nové zariadenie a spotrebiče. Vďaka čomu nám okamžite vzrástol počet predávaných obedov. V kuchyni pracuje päť ľudí, celkovo ich máme v Astre zamestnaných dvanásť.
 
Astra sa špecializuje aj na divinu a poľovnícke pochúťky v bio kvalite. Do reštaurácie dodávajú aj suroviny z vlastnej biofarmy. (Zdroj: Michaela Zoľáková)
 
Ako máte otvorené?
 
V pondelok, utorok, stredu a štvrtok je otvorené od desiatej ráno do deviatej večer, v piatok máme otvorené až do polnoci, kuchyňa funguje do desiatej.
 
V sobotu máme otvorené od jednej poobede do jedenástej, v nedeľu do ôsmej večer. Poskytujeme aj objednávkový dovoz jedál pre firmy v termo-boxoch a domov vozíme jedlo cez program mestského úradu na objednávku aj seniorom.
 
Za viac ako dvadsaťpäť rokov prešla reštaurácia viacerými zmenami. (Zdroj: Michaela Zoľáková)
 
Charakteristika vášho menu?
 
Astra dnes ponúka väčšinou naše klasické, tradičné jedlá. Snažíme sa ich ale pripravovať moderne. K menu samozrejme do večera do ôsmej ponúkame aj jedlá a la carte.
 
Povedzme, že ide o tradičnú slovenskú kuchyňu, ale tým, že naši kuchári veľa precestovali a pracovali v zahraničí, obohacujú jedlá prvkami modernej kuchyne.
 
 Poslednou renováciou prešla Astra v decembri 2023. (Zdroj: Michaela Zoľáková)
 
Čo by ste povedali o vašom jedle?
 
Že je pripravené z kvalitných surovín, s dobrým vizuálom a vyváženou chuťou. A hlavne za dobrú cenu. Jednoducho poctivé. Špecializujeme ešte na divinu a poľovnícke pochúťky v bio kvalite. Do reštaurácie dodávame aj suroviny z vlastnej biofarmy.
 
A čo sa týka nápojov?
 
V rámci menu podávame špeciálnu kávu značky Zdravá káva s ajurvédskymi bylinkami plus k tomu máme vždy domáci koláč. Samozrejme čapujeme tu pivo, dvanástku Plzeň a dvanástku Šariš. K tomu naozaj iba kvalitné biele a červené vína. Destiláty, drinky a miešané nápoje a široká ponuka nealkoholických nápojov.
 
(PR, Mario Hudák, AHOJ TV)
Diskusia
Pridať komentár