Prešovský Colný úrad v spaľovni ničil zhabanú obuv, odevy, hračky a parfumy

1535x
04. Jún 2024
Colný úrad Prešov likvidoval tovar, ktorý prepadol v prospech štátu
Tento tovar príslušníci finančnej správy zaistili a v súvislosti s podozrením porušovania práv duševného vlastníctva sa obrátili na majiteľov ochranných známok, ktorí súhlasili s jeho zničením. (Zdroj: financnasprava.sk) 

Tovar ničil v spaľovni odpadov v Košiciach. Časť bola zničená v čističke odpadových vôd v Petrovanoch.

Colný úrad likvidoval v máji 2024 v košickej spaľovni odevy, obuv, hračky a parfumy. Išlo o napodobeniny známych značiek (Victoria´s Secret, Chanel, Nike, Adidas, Supreme, Pokémon). Celkovo zlikvidoval 1 655 kusov.

Tento tovar príslušníci finančnej správy zaistili a v súvislosti s podozrením porušovania práv duševného vlastníctva sa obrátili na majiteľov ochranných známok, ktorí súhlasili s jeho zničením. Zaistený tovar bol zlikvidovaný spálením v spaľovni odpadov. Celková hodnota likvidovaného tovaru predstavuje takmer 13 000 eur.

Ďalším likvidovaným tovarom, ktorý colný úrad zabezpečil v rámci výkonu daňového dozoru pri bežných kontrolách boli cigarety, tabak do vodných fajok a liehoviny v celkovej hodnote takmer 520 eur.
 
 Colný úrad Prešov pri tovare, ktorý sa stal majetkom štátu a pochádza či už z výkonu daňového dozoru, colného dohľadu alebo z presadzovania práv duševného vlastníctva, zohľadňuje všetky zákonné možnosti, ktoré sa naň vzťahujú. (Zdroj: financnasprava.sk)

Zabezpečenie takéhoto tovaru súviselo s nepreukázaním pôvodu a spôsobu jeho nadobudnutia, ako aj s neoznačením kontrolnou známkou podľa zákona. Ničené boli aj elektronické cigarety v počte 10 kusov. Fyzická likvidácia tabakových výrobkov bola uskutočnená spálením v spaľovni odpadov. Liehoviny colný úrad zničil vyliatím do čističky odpadových vôd.

Colný úrad Prešov pri tovare, ktorý sa stal majetkom štátu a pochádza či už z výkonu daňového dozoru, colného dohľadu alebo z presadzovania práv duševného vlastníctva, zohľadňuje všetky zákonné možnosti, ktoré sa naň vzťahujú.

Colný úrad individuálne zvažuje všetky možné formy realizácie tovaru pred tým, ako pristúpi k jeho likvidácii. Tabakové výrobky a alkoholické nápoje je povinný v zmysle zákona zničiť.
(12:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár