VIDEO | Steel Arénu v Košiciach čaká veľká rekonštrukcia

1032x
04. Jún 2024
   Aktuálna situácia v HC Košice
Pozrite si našu videoreportáž
 
Pripravujeme sa už na budúcu sezónu a som veľmi rád, že budú rekonštruovať štadión," priblížil Július Lang, prezident klubu HC Košice.
 
Poďme sa troška porozprávať o HC Košice a aktuálnej atmosfére.
 
„Ja si myslím, že atmosféra je dobrá. Tá sezóna nám nevyšla podľa predstáv. Naším cieľom bolo dostať sa do finále a myslím, že sme na to aj mali. Chýbalo nám trocha šťastie. Povedzme si úprimne, káder bol veľmi kvalitný, dobré vyskladaný. Pripravujeme sa už na budúcu sezónu a som veľmi rád, že budú rekonštruovať štadión. Je to krásna investícia a je to veľmi podstatné pre Košice,“ ,“ priblížil Július Lang, prezident klubu HC Košice.  
 
J. Lang dodáva: „ Je to multifunkčná hala, musíme si všetci uvedomiť, že to nie je len pre hokej, ale aj pre ostatné podujatia.“
 
 Prvé zápasy sa odohrajú vonku a potom sa tamtie ostatné zápasy budú hrať v Košiciach (Zdroj: AHOJ TV)
 
Tá rekonštrukcia potrvá približne do jesene, ako ďalej s HC Košice? Vieme nejaké mesto, kde budú prebiehať tréningy?
 
„Nevieme, je veľa alternatívnych možností, kde sa dohodneme. Neobávame sa toho, žeby sme nenašli nejakú spoločnú reč. Môže to byť Prešov, môžu to byť nejaké košické  štadióny – sú rôzne varianty v diskusii. Hlavne chceme, aby sa tie zápasy sa už hrali na novom štadióne, čiže tak to vyzerá, že tie prvé zápasy sa odohrajú vonku a potom sa tamtie ostatné zápasy budú hrať v Košiciach,“ povedal prezident klubu.
 
  „Ešte na importoch sa pracuje, ale urobíme všetko pre to, aby náš káder bol lepší ako minulú sezónu,“ vysvetlil J. Lang (Zdroj: AHOJ TV)
 
Čo sa týka tých tréningov a kádra, vieme už niečo bližšie ohľadom týchto záležitosti prezradiť?
 
„Je to predčasné, ale slovenských hráčov sa nám podarilo udržať. Je veľmi podstatné mať kvalitný slovenský káder a to sa nám podarilo udržať a verím, že ho aj vylepšíme. Ešte na importoch sa pracuje, ale urobíme všetko pre to, aby náš káder bol lepší ako minulú sezónu,“ vysvetlil J. Lang.
 
Keď sa nad tým zamyslíte, že zmena toho prostredia v rámci aj tréningov, ako to bude vplývať na psychiku hráčov?
 
„Minulý rok alebo pred tým sezónu sme začali nechtiac a skončili sme ako majstri. Verím, že to budeme nasledovať a pôjdeme v šľapajach tej istej sezóny. Chlapci, keď prídu, tak vedia, že začneme v provizórnych podmienkach, ale ja nevidím problém v tréningovom procese, aby sa to začalo hrať niekde inde,“ dodal na záver Lang.
(12:45, red.)  
Diskusia
Pridať komentár