Uskutočnilo sa mestské zastupiteľstvo, poslanci sa do rozpráv nehrnuli

48x
31. Marec 2016

Poslanci k jednotlivým bodom veľa pripomienok nemali

zastupiteľstvo 31.3.16 ahojbardejov.sk (1).JPG

Poslanec Andrejuv, jeho pripomienku ostatní neakceptovali

 

Dnes (vo štvrtok, 31.3.2016) sa uskutočnilo jedenáste zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Bardejove.  Po otvorení bola prvým bodom programu rozprava o kontrole plnenia uznesení MsZ. Zastupiteľstvo zobralo na vedomie informáciu hlavného kontrolóra mesta Vladimíra Harajdu o kontrole plnenia uznesení a informáciu kontrolóra mesta o nesplnených uzneseniach prijatých MsZ za rok 2015.

Poslanci si vypočuli správu o výsledkoch kontrol hlavného kontrolóra za obdobie december 2015 a január – marec 2016.

V decembri boli vykonané tieto kontroly:

- Kontrola odmeňovania zamestnancov Mesta Bardejov

- Kontrola plnenia opatrení prijatých na základe výsledkov následných finančných kontrol vykonaných v roku 2014

V januári až marci boli vykonané tieto kontroly:

- Kontrola čerpania dotácie poskytnutej prostredníctvom rozpočtu mesta v školských zariadeniach a to:

- Súkromná MŠ Karola Verčimáka

- Cirkevná ZŠ s MŠ bl. Zefyrína, Poštárka 12, Bardejov

- Súkromné centrum špeciálno-pedagogického poradenstva, Tročany 22, Raslavice

Priemerný plat zamestnancov oddelení MsÚ bol v uplynulom roku 880 eur a priemerný plat vedúcich oddelení MsÚ bol v uplynulom roku 1701 eur.  Plat primátora bol vo výške 3502 eur. Zástupcovia primátora si mesačne prilepšili o 946 eur.

 

Ďalšie subjekty kontroly:

 Mesto Bardejov, Bardejovská televízna spoločnosť, Bardbyt, Bapos, ZUŠ M. Vileca, Kultúrne a turistické centrum, Ekobard, ZŠ s MŠ Pod Papierňou, ZŠ s MŠ Pod Vinbargom.

 

Ďalší materiál bol návrh záverečného účtu mesta a finančného usporiadania za rok 2015.

zastupiteľstvo 31.3.16 ahojbardejov.sk (2).JPGNasledovala výročná správa o hospodárení za rok 2015 pre mestský podnik Bapos a ZUŠ M. Vileca. Počet zamestnancov v Bapose bol ku koncu roka 2015 126 zamestnancov, z toho 103 robotníkov.  ZUŠ M. Vileca k 31.3.2016 zamestnávalo 48 ľudí.  Obe výročné správy vám prinesieme v nasledujúcich dňoch.

Nasledovala rozprava návrhu na zmenu programového rozpočtu mesta a zriadených rozpočtových organizácii na rok 2016 - Návrh na zmenu príspevku mesta pre Bapos na rok 2016 či Návrh na zmenu plánu modernizácie a rekonštrukcie spol. Bardbyt na rok 2016.

Desiatym bodom programu bol Návrh nájmu nehnuteľného majetku mesta. Návrh nakladania s majetkom mesta bol ďalším bodom. K jednému z bodov, dokúpenie nehnuteľnosti v Bardejovskej Novej Vsi, vystúpil poslanec Andrejov, no jeho návrh poslanci neschválili.

 

Dvanástym bodom bol návrh zmien a doplnkov:

Štatútu Mesta Bardejov, Organizačného poriadku samosprávy mesta Bardejov, Zásad odmeňovania členov orgánov mesta Bardejov, orgánov Mestského zastupiteľstva v Bardejove a hlavného kontrolóra, Rokovacieho poriadku Mestskej rady v Bardejove,  Rokovacieho poriadku Mestského zastupiteľstva v Bardejove,  Organizačného poriadku Mestskej polície.

K rozprave štatútu Mesta Bardejov vystúpil poslanec Pilip, ktorý hovoril o heraldických symboloch, konkrétne o vlajke, ktorá visela na mestskom úrade počas jarmoku. Dôvodová správa znela takto: "Predložený návrh novelizácie štatútu mesta upravuje znenie niektorých článkov v súvislosti so zmenou právnych predpisov. So zmenou právnych predpisov sa tiež upravujú aj príslušné odkazy k textu. Upresňujú sa farby na vlajke mesta, v prílohe sa súčasne znázorňuje vlajka aj pri použití zvislo vo forme koruhvy, kde sa upresňuje poloha farebných pruhov."

Poslanec Havrilla dodal, že takéto veci na zastupiteľstvo nepatria. K bodu vystúpil aj občan mesta Róbert Geci, dvaja poslanci (Havrilla a Pasternák) v hlasovaní nepodporili vystúpenie tohto občana. Poslanci taktiež schválili, že od nadchádzajúceho zasadnutia sa už nebude hlasovať o tom, aby občania mesta mohli vystúpiť v rozprave. Taktiež sa k daným témam bude môcť vyjadriť aj osoba, ktorá v Bardejove vlastní nehnuteľnosť.

R. Geci uviedol, aby samospráva viac komunikovala s občanmi, napr. pri investičných zámeroch. Všetky uznesenia mestské zastupiteľstvo schválilo.

hlavná reklama .jpg

Poslanci schválili aj správu o činnosti mestskej polície za rok 2015. Nasledovala rozprava k správe o stave a plnení úloh požiarnej ochrany a o požiarovosti v meste v roku 2015 a o dodržiavaní Požiarneho a Organizačného poriadku Mestského hasičského zboru. Do debaty sa opäť nezapojil nikto.

Predposledným bodom bola informatívna správa o stave vybavovania interpelácií poslancov MsZ za rok 2015. Posledným bodom zastupiteľstva bolo vyhodnotenie účasti poslancov na zasadnutiach komisií MsZ, MsR a MsZ za II. polrok 2015 a neposlancov na zasadnutiach komisií MsZ za II. polrok 2015. Do rozpravy sa zapojil iba poslanec Savčinský, ktorý chcel poprosiť predsedov poslaneckých klubov, aby zvážili, že nie všetci neposlanci chodia na mestské komisie. Preto by podľa viceprimátora bolo potrebné zvážiť ich účasť v komisiách a prípadnú výmenu.

Na záver si ešte slovo zobrala poslankyňa Kučová, ktorá sa poďakovala vedeniu mesta, vedúcemu školstva, že do kritérií ocenenia pri príležitosti Dňa učiteľov zahrnul aj ocenenie učiteľov – veteránov. Poďakovala sa aj riaditeľovi ZŠ B. Krpelca, že si na poslankyňu, bývalú učiteľku, po 19 rokoch spomenul.  Ak iné, dôležitejšie body, na rokovanie MsZ podľa niektorých poslancov nepatria, otázkou ostáva, či takéto poďakovanie má miesto v zasadačke MsÚ.  

(12:10, red)

Reštaurácia Dolina

http://ahoj.tv/firmy/detail/restauracia_dolina.html 

dol.jpg

Profil firmy

 

Sledujte tiež


 

12366319_1106819546027096_6842759724891510124_n.jpg

Diskusia
Pridať komentár