VIDEO | Futbalové ihrisko v Hertníku sa na chvíľu premenilo na hasičskú trať

1515x
04. Jún 2024
 Detská hasičská liga v Hertníku  
Pozrite si našu videoreportáž
 
Futbalové ihrisko v Hertníku sa na chvíľu premenilo na hasičskú trať. Prebiehal tam 3. ročník detskej hasičskej ligy Bardejov. Hlavnou myšlienkou je oživiť a vyvolať záujem o hasičský šport už u tých najmenších detí.
 
„Oproti dospeláckym ligovým súťažiam, táto trať je kratšia čo sa týka nábehu aj celkovo trate. Beháme s 5 metrovým nábehom a trať ma 35 metrov, čo je polovica z bežnej dĺžky hasičskej trate. Tým pádom vyplýva, že detičky behajú na kratšie hadice,“ priblížil Richard Rákoš, predseda DHZ Hertník a hlavný rozhodca.    
 
Súťažilo sa v požiarnom útoku s vodou na 2 pokusy podľa platných pravidiel Detskej hasičskej ligy Bardejov a to v 3 kategóriách - starší chlapci, staršie dievčatá a spoločná kategória mladší chlapci a dievčatá.
 
 
„Čo sa týka dospelákov, je tam jeden rozdiel, ž deti behajú  jedného naviac. Na saní je o jedného člena hasičskej jednotky viacej,“ vysvetlil Rákoš.  
 
Pred zahájením súťaže sa rozpršalo, čo sťažilo súťažiacim podmienky v podobe mokrej trate, ale ani to ich neodradilo a podali skvelé výkony.
 
 Detská hasičská liga v Hertníku (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Dá sa povedať, že nás počasie prekvapilo, ale viac-menej podmienky sú pre každého rovnaké. Sú to mladí hasiči, musia si poradiť aj s takýmito podmienkami,“ dodal Hlavný rozhodca.
 
„Dobre, ale trošku sa mi aj šmýkali nohy, ale zvládla som to,“ povedala Patrícia Sabolová, prúdarka z DHZ Hertník.
 
„Bolo to super. Tým, že je aj kameňový základ, tak to bolo podľa mňa v pohode, prezradila Sára Kocúrová, ktorá je na pozícii savicový spoj v DHZ Hrabovec.
 
„Mal som kopačky, takže sa mi vôbec nešmýkalo a behalo sa mi celkom dobre,“ prezradil Jakub Kosár, člen DHZ Becherov na pozícii rozdeľovač.
 
„Tam ma trošku tam pokrútilo, ale potom som to ustála a zvládla som to uviedla Ivana Janteková, prúdarka z DHZ Hrabovec.
 
„Dobre, ale trošku sa mi šmýkali nohy, lebo bolo mokro porozprávala Rebeka Vargová, prúdarka z DHZ Hertník.
(14:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár