VIDEO | Spojená škola Štefánikova v Bardejove zorganizovala školenie dekoračných omietok

1328x
05. Jún 2024
 Workshop dekoračných omietok
Pozrite si našu videoreportáž
 
Spojená škola Štefánikova v Bardejove zorganizovala so zástupcami firiem pre svojich mladých murárov školenie dekoračných omietok. V rámci workshopu vynovili aj tri steny v škole.
 
„V rámci odborného výcviku pre žiakov našej školy murár, spolupracuje s firmou Atlas Group, ktorá zastrešuje svoju dcérsku spoločnosť Fox Dekorator a sme si ich zavolali na také školenie aj pre našich žiakov, ale máme tu aj ľudí z praxe, ktoré už robia a zároveň prebiehajú priamo ukážky jednotlivých dekoračných náterov u jednotlivých stien ako sa dajú novým spôsobom robiť, modernizovať,“ povedala Viera Kissová, riaditeľka na Spojenej škole Štefánikovej 64 v Bardejove.
 
 
„Nakoľko trendy idú dopredu, tak je potrebné tým žiakom ukázať, ponúknuť možnosti ďalšieho rozvoja. My ako majstri sa taktiež potrebujeme učiť  a ako učitelia vzdelávať, lebo ja, keď mám učiť, tak ja to potrebujem vedieť, prezradil Slavomír Bortník.
 
„Boli vydekorované tri steny v rámci vestibulu  na každej stene je použitá iná technika. Už prebieha vlastne ten workshop, kde technik ukazuje a žiaci a majstri majú možnosť si hneď skúšať a pýtať sa,“ vyjadril sa S. Bortník.
 
  Školenie mladých murárov (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Fox dekorator sú inovatívne a kreatívne omietky. Chceli sme tu priniesť niečo nové, čo vieme ponúknuť ako žiakom, aby sa mohli niečomu novému priučiť,“ priblížila Anna Šalátová, obchodná manažérka spoločnosti Parapetrol.
 
„My sme tu prišli preto, aby sme dokázali v tomto regióne trošku tieto záležitosti oživiť. Chceli by sme pre tú školu niečo urobiť, pretože my spolupracujeme ako s v Poľsku, kde máme sídlo firmy, tak spolupracujeme s inštitúciami, školami a vzdelávanie mládeže je základ toho, aby vedeli, že tie materiály sú, a že existujú, informoval Tomáš Pavlík, manažér spoločnosti  Atlas Group a Fox Dekorator.
 
„Dekorácie ako také sa v súčasnej dobe, začínajú rozvíjať, pretože začínajú byť trendy. Ten segment funguje tak, že vyvárate nový domov, teplý domov a vytvárate si tie veci, ktoré chcete mať výnimočné. Musím povedať, že to je v súčasnej dobe veľký trend,“ dodal T. Pavlík.
(13:40, red.)
Diskusia
Pridať komentár