V okrese Vranov nad Topľou odstraňujú následky utorkovej povodne

1177x
05. Jún 2024
Vo Vranove nad Topľou pokračujú s odstraňovaním následkov povodne
Hasič odčerpáva vodu z dvora rodinného domu po silnom prívalovom daždi v obci Kamenná Poruba v okrese Vranov nad Topľou v utorok 4. júna 2024. (Zdroj: RH) 
 
V meste je vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity po utorkových (4.6.) intenzívnych zrážkach, ktoré spôsobili povodne v mestskej časti Čemerné. Ako uviedol prednosta mestského úradu Imrich Kónya, naplánované je čistenie kanalizačných vpustí a komunikácií.

„Pristavený bude aj kontajner na odstránenie odpadu, ktorý vznikol v dôsledku povodne. Rozsah škôd stále zisťujeme," spresnil prednosta.

V obci Kamenná Poruba (okres Vranov nad Topľou) je takisto vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity. Povodeň poškodila asi 40-metrový úsek chodníka pred základnou školou, poškodené je aj koryto potoka a zaplavilo pivnice desiatich rodinných domov. „Dnes budeme pokračovať v odstraňovaní následkov, potrebujeme opraviť chodník pred školou," uviedol starosta obce Miroslav Janoško s tým, že školu navštevuje 168 žiakov.
 
 V meste je vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity po utorkových intenzívnych zrážkach, ktoré spôsobili povodne v mestskej časti Čemerné. (Zdroj: RH)

Podľa hovorcu Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Mariána Bocáka je v pohotovosti 36 pracovníkov SVP a vykonávajú nepretržitú hliadkovaciu činnosť. „V prípade potreby sú pripravení zasiahnuť. Vzhľadom na zvýšené hladiny vodných tokov nie je v súčasnosti možné určiť rozsah povodňových zabezpečovacích prác ani výšku škôd," uviedol hovorca.

V okrese Vranov nad Topľou vyhlásili druhý stupeň povodňovej aktivity v obciach Davidov a Slovenská Kajňa, kde voda z intenzívnych zrážok čiastočne zaplavila areál materskej školy. SVP eviduje druhý stupeň povodňovej aktivity aj v okrese Bardejov, kde ho vyhlásili obce Malcov, Koprivnica a Livov.
(14:45, red.)
Diskusia
Pridať komentár