VIDEO | Benefičný večer Komunitnej nadácie Bardejov

1677x
05. Jún 2024
 Benefičný večer Komunitnej nadácie Bardejov 
Pozrite si našu videoreportáž
 
Benefičný večer Komunitnej nadácie Bardejov je významnou kultúrno-spoločenskou udalosťou, ktorou sa zameriava na rozvoj miestneho darcovstva a filantropie.
 
Cieľom akcie je finančná podpora grantových programov prostredníctvom dražby, zároveň je príležitosťou na poďakovanie významným darcom, podporovateľom a dobrovoľníkom nadácie.
 
„Vyzerá to na takmer 3 600 eur, ktoré sme vydražili a samozrejme tieto peniaze pôjdu na podporu projektov aktívnych Bardejovčanov, takže sa tešíme, že zase budeme môcť podporiť našich aktívnych občanov, ktorým záleží na kvalite života v Bardejove,“ povedal Jozef Jarina, projektový manažér Komunitnej nadácie Bardejov.
 
 Cieľom akcie je finančná podpora grantových programov prostredníctvom dražby (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Vždy na benefičnom večeri, prvýkrát dávame našim darcom aj výročnú správu  za predošlý rok 2023, kde vidia všetky projekty, ktoré sme vďaka ich darom podporili, všetky aktivity, ktoré sme realizovali. V minulom roku to bolo až 31 projektov a rada by som spomenula taký výnimočnejší, ktorým bol Ochutnajte Bardejov, ktorý veríme, že bude do budúcna ešte realizovaný, ktorý sa snaží zviditeľňovať Bardejov v oblasti turizmu,“ priblížila Veronika Pachová, správkyňa Komunitnej nadácie Bardejov.
 
„Program nášho benefičného večera prišli podporiť jednak žiaci SZUŠ Pod Vinbargom s ktorými tiež spolupracujeme pomerne dlho a na záver vystúpila speváčka Veronika Rabada a myslím si, že to bolo také vhodné poďakovanie našim podporovateľom a darcom za podporu aj za účasť na tomto podujatí,“ doplnil J. Jarina.
 
V uplynulom roku nadácia podporila 31 projektov v celkovej sume takmer 18 tisíc eur. Úspešní žiadatelia do nich vložili aj vlastné prostriedky v hodnote viac ako 13 tisíc eur.
(14:40, red.)
Diskusia
Pridať komentár