Cvitkovič a Khaian sa lúčia s klubom Tatran Prešov

1532x
06. Jún 2024
Cvitkovič dokončil misiu, Khaian sa lúči  titulom 
 „Chcel by som fanúšikom veľmi poďakovať. Veľmi nás podržali v európskom pohári," povedal pri svojej druhej rozlúčke s klubom (Zdroj: Viktor Zamborský)
 
Po sezóne, v ktorej si hádzanári Tatrana Prešov prinavrátili majstrovský titul, sa s klubom lúči štvorica hráčov. Všetci z nich sa s fanúšikmi v poslednom zápase lúčili mimo hracej plochy.
 
Dvojica Davidovič – Kasatkin pre vylúčenie, brankár Cvitkovič pre zranenie a Khaian presedel posledné sekundy sezóny na lavičke. Piate finále teda proti svojej vôli nedohral brankár Mario Cvitkovič, ktorý musel nútene striedať v 22. minúte za stavu 9:5. Dovtedy predvádzal, podobne ako v celej sérii, výborný výkon a bol výraznou oporou tímu.
 
„Je mi veľmi ľúto, že sa moje pôsobenie v Prešove skončilo takto, lebo chcel som veľmi byť na ihrisku a vyhrať tento zápas. Znova sa mi dnes veľmi darilo… ale taký je život športovca. Nikdy nevieš, čo sa stane. Som ale veľmi rád, že sme vrátili titul do Prešova. Je späť tam, kde má byť,“ povedal chorvátsky gólman už so zlatou medailou na krku.
 
 
Priznal, že sval si natiahol už na rozcvičke, ale duel chcel odchytať. Pri jednom zo zákrokov sa ale noha ozvala znova a do brány ho už nepustila. Našťastie na jeho výkon nemenej kvalitným nadviazal aj Igor Čupryna. „Postavili sme obranu tak, že prvý polčas nevedeli, čo robiť. Nemali žiadnu šancu a všetko čo išlo na bránu sme chytili. Dostať za polčas šesť gólov, to je super,“ vrátil sa k rozhodujúcemu zápasu a neskôr aj k celej sérii.
 
„Séria bola náročná. Aj piaty zápas rozhodol prvý polčas. Ukázalo sa, že vlastne každý z tých piatich zápasov sa rozhodol v prvom polčase. To je zaujímavé. Ale oba tímy môžu povedať, že na ihriskách súperov hrali zle,“ analyzoval 29-ročný gólman, ktorý sa do Tatrana vrátil po trojročnej pauze a ziskom majstrovského titulu akoby ukončil nedokončenú prešovskú majstrovskú misiu.
 
Tú predchádzajúcu mu pri odchode do švajčiarskeho Bernu po sezóne 2019/20 totiž zmarila pandémia koronavírusu a zrušenie súťaže. O to viac ho však potešilo, že ho mohol oslavovať pred domácim publikom.
 
 Ukrajinský rodák Danylo Khaian strávil v klube dve sezóny (Zdroj: Viktor Zamborský)
 
„Chcel by som fanúšikom veľmi poďakovať. Veľmi nás podržali v európskom pohári. Rovnako tak aj v tomto finále. Je tu veľmi pekné hrať, keď tu je plná hala, keď príde veľa ľudí a podporujú nás a sú našim ôsmim hráčom. Veľmi ďakujem všetkým ľuďom, ktorí tu počas celej sezóny chodili a povzbudzovali nás,“ povedal pri svojej druhej rozlúčke s klubom, keďže po sezóne zamieri do Maďarska.
 
„Moja druhá zastávka v Tatrane bola výborná ako tá prvá. Možno aj lepšia. Som veľmi rád, že som bol s týmito chlapcami a spoznal aj nejakých nových kamarátov. Prešov ostane v mojom srdci ako druhý domov,“ dodal na rozlúčku chorvátsky legionár.
 
Ukrajinský rodák Danylo Khaian strávil v klube dve sezóny, po ktorých z Tatrana odchádza s prívlastkom majster Slovenska. Čo teda nevyšlo pred rokom, podarilo sa v tejto sezóne. Aj s revanšom proti Považanom.
 
„Séria bola veľmi ťažká, pretože Považská Bystrica je dobrý súper. Ale uhrali sme to a som rád, že z Prešova odchádzam so zlatou medailou. Tieto dve sezóny v Tatrane boli fantastické. Som rád, že som si zahral s takýmito hráčmi v takomto tíme. Dostal som príležitosť zahrať si a viac sa z hádzanej naučiť, za čo som vďačný. Tatran mi bude chýbať,“ lúčil sa 21-ročný hádzanár, ktorý sa na ďalšie dva roky upísal „lovcom“ z Lovosíc.
 
„Je to nová výzva. Tiež hrajú v európskych pohároch. Verím, že tam dostanem herný priestor a budem sa ďalej učiť,“ dodal Khaian. 
(9:20, IK) 
Diskusia
Pridať komentár