Gymoš je znovu najlepší stredoškolský časopis PSK

1436x
06. Jún 2024
Najlepší časopis PSK je Gymoš
Tromi najlepšími časopismi sú Gymoš, Life in the Academy a Gymploviny (Zdroj: FB Prešovský samosprávny kraj)
 
Prešovský kraj má desiatky aktívnych stredoškolských redakčných tímov. Každoročne si všímajú ich činnosť a periodiká, ktoré aktívni študenti vydávajú, hodnotia v Súťaži stredoškolských časopisov.
 
Tento rok sa tak stalo už po 10.-krát, pričom na najvyšší stupienok v súťaži znovu dosiahol Gymoš zo Spojenej školy J. Henischa z Bardejova, pričom sa tak stalo už po 6.-krát. Jeho redaktori si ocenenie prevzali počas slávnostného vyhlásenia výsledkov, ktoré už tradične prebehlo pod taktovkou organizátorov – PSK, Regionálnej organizácie Slovenského syndikátu novinárov v Prešove a Krajskej knižnice P. O. Hviezdoslava v Prešove.
 
Slávnostné vyhlásenie výsledkov (Zdroj: FB Prešovský samosprávny kraj)
 
Do aktuálneho ročníka podujatia sa prihlásilo celkovo 20 stredoškolských časopisov z deviatich miest Prešovského kraja vydaných v školskom roku 2022/2023. Z toho bolo trinásť printových a sedem elektronických periodík, ktoré hodnotila porota zložená z aktívnych novinárov.
 
Tá rozhodla, že tromi najlepšími časopismi sú Gymoš, Life in the Academy a Gymploviny aj o tom, ktorému časopisu tento rok putovali špeciálne ocenenia ako objav či skokan roka, cena za kreativitu, vizuál, titulku aj cena novinárov.
(11:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár