Žiaci bardejovskej základnej školy v celoslovenskom finále logickej olympiády

989x
06. Jún 2024
Skvelý úspech žiakov bardejovskej základnej školy v celoslovenskom finále logickej olympiády
V Prešove nechýbali ani víťazi školského kola zo Základnej školy na Komenského ulici v Bardejove. (Zdroj: FB Rozumieme nadaným) 
 
V Prešove sa opäť podarila veľká vec. Prešovská univerzita sa totiž znova stala centrom intelektovo nadaných detí z celého Slovenska v rámci 12. ročníka celoslovenského finálového kola Logickej olympiády.
 
Keďže týmto žiakom sa dlhoročne venuje aj Základná škola (ZŠ) na Komenského ulici v Bardejove, v Prešove nechýbali ani víťazi školského kola ZŠ na Komenského ulici. Okrem samotného súťažného testovania mali žiaci možnosť zažiť aj zaujímavé workshopy na tému čínskej kaligrafie a prezentácie ročníkových prác.
 
V konkurencii najlepších žiakov z celého Slovenska je pre školu obrovským úspechom skutočnosť, že finalisti tejto školy obsadili popredné priečky. (Zdroj: FB Rozumieme nadaným)  
 
Pre učiteľov a rodičov boli pripravené zaujímavé prednášky od odborníkov na tému rozvoja nadania. Do tohtoročného kola bolo prihlásených takmer 2 700 detí so všeobecným intelektovým nadaním, finálového kola sa zúčastnilo bezmála 220 detí, ktoré riešili úlohy zamerané najmä na logické uvažovanie, priestorový a verbálny úsudok.
 
V konkurencii najlepších žiakov z celého Slovenska je pre školu obrovským úspechom skutočnosť, že finalisti tejto školy obsadili popredné priečky. Z kategórie A (1. - 4. ročník) sa na skvelom 11. mieste umiestnila Dominika Machlynec (4.A).
 
Prešovská univerzita sa znova stala centrom intelektovo nadaných detí z celého Slovenska. (Zdroj FB Rozumieme nadaným)  
 
Výborne si v tejto kategórii počínal aj Boris Čejka (3.B), ktorý sa umiestnil na 41. mieste, obaja z celkového počtu takmer 90 detí. Rovnako perfektný výsledok a to 10. miesto v kategórii B (5.-9. ročník) zaznamenal Lukáš Mizerák (9.D) a na 31. mieste Martin Matiaš (8.A) v obdobnom počte finalistov. Rovnaká pochvala patrí aj Alexovi Salamonovi (4.A), ktorý školu reprezentoval nesúťažne, ako hosť usporiadateľa Ľuboša Lukáča
 
Všetkým srdečne blahoželáme, nech svoje nadanie aj za pomoci a usmernenia pedagógov naďalej rozvíjajú správnym smerom, aby svojim jedinečným pohľadom a myslením pozitívne ovplyvňovali a formovali svet okolo nás.
 
(15:55, Ľubica Sabolová, Andrea Tribusová, red.)
Diskusia
Pridať komentár