Novým trénerom hádzanárov Tatrana Prešov bude Djurkovič

2263x
07. Jún 2024
Jana na trénerskom poste vystrieda Čiernohorec Djurkovič 
Novým trénerom bude od novej sezóny 49-ročný Čiernohorec Ratko Djurkovič (Zdroj: IK)
 
Novým trénerom hádzanárov Tatrana Prešov bude v nadchádzajúcej sezóne 2024/25 Ratko Djurkovič. Skúsený tréner s bohatou hráčskou kariérou v minulej sezóne viedol tím srbskej Červenej hviezdy Belehrad, odkiaľ do Prešova prichádza.
 
Klub s novým trénerom podpísal zmluvu na jednu sezónu, s možnou opciou. Djurkovič na trénerskej lavičke nahradí odchádzajúceho kouča Pavla Jana. Jano viedol prešovský tím v sezóne 2023/24, po ktorej sa mu skončila platná zmluva.
 
„Trénerovi Pavlovi Janovi skončil kontrakt, ktorý bol uzavretý na jeden rok a vedenie Tatrana sa rozhodlo nový kontrakt trénerovi Janovi neponúknuť,“ vysvetlil generálny manažér Tatrana Prešov Marián Magdoško. 
 
Novým trénerom čerstvého slovenského majstra a držiteľa Slovenského pohára bude od novej sezóny 49-ročný Čiernohorec Ratko Djurkovič.
 
 Klub s novým trénerom podpísal zmluvu na jednu sezónu, s možnou opciou (Zdroj: IK)
 
„Ide o bývalého vynikajúceho hádzanára Juhoslávie a Čiernej hory, ktorý je dnes už renomovaným trénerom. V minulej sezóne sme sa snažili vrátiť Tatran tam, kde mu miesto v slovenskej, ale aj medzinárodnej konfrontácii patrí. Splnili sme ciele, ale v prichádzajúcej sezóne by sme chceli dosiahnuť ešte lepšie výsledky, takže na nového trénera čaká veľká výzva. Verím, že spoločne sa nám podarí Tatran posunúť v hádzanárskej spoločnosti minimálne o jeden stupeň vyššie,“ predstavil nového trénera Magdoško.
 
„Som nadšený z možnosti stať sa súčasťou Tatrana Prešov a viesť tento tím z lavičky. Je to pre mňa skvelá príležitosť zlepšiť svoju kapacitu v akomkoľvek zmysle a dosiahnuť ciele a očakávania vedenia, hráčov a fanúšikov Tatrana,“ uviedol v prvom rozhovore nový kouč prešovského tímu Ratko Djurkovič.
(8:20, IK)
Diskusia
Pridať komentár