Tri výjazdy pyrotechnikov počas jedného dňa

2579x
07. Jún 2024
Pyrotechnici zaistili tri munície
Išlo o delostrelecký granát a dve delostrelecké míny z vojnových čias (Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj)
 
Počas stredy (5.6.) boli pyrotechnici z Prešovského kraja vyslaní k trom nálezom neznámej munície a to do obec Medvedie, do obce Bukovce a nakoniec aj do obce Dlhoňa.
 
Krátko pred jedenástou hodinou dopoludnia, na tiesňovú linku 158 oznámil muž, že pri výkopových prácach na jednom z pozemkov v obci Medvedie, našiel neznámu muníciu. Miesto nálezu bolo vyslanou policajnou hliadkou zaistené až do príchodu krajských pyrotechnikov, ktorí po obhliadnutí nálezu určili, že ide o delostreleckú mínu (82 mm) z obdobia II. svetovej vojny. Muníciu za dodržania bezpečnostných opatrení zaistili a prevzali k zneškodneniu.
 
 
Aj starosta obce Bukovce prostredníctvom linky 158 oznámil nález munície. Bola nájdená v obci, pod mostom v miestnom potoku v smere na obec Gribov. Išlo o delostrelecký granát (10,5 cm), taktiež z vojnových čias. Aj táto munícia bola pyrotechnikmi zaistená a prevzatá k zneškodneniu.
 
Delostrelecký granát (10,5 cm), taktiež z vojnových čias (Zdroj: FB Polícia SR - Prešovský kraj)
 
A do tretice v intraviláne obce Dlhoňa, pri výkopových prácach našiel občan predmet, ktorý mu pripomínal muníciu. Vec okamžite oznámil na linku 158. Aj v tomto prípade policajná hliadka miesto nálezu zabezpečila až do príchodu pyrotechnikov. Tí po obhliadnutí určili, že ide o delostreleckú mínu (82 mm) z obdobia II. svetovej vojny. Munícia bola prevzatá k zneškodneniu.
(9:40, KRPZPO)
Diskusia
Pridať komentár