Slovenský unikát na Hornáde

2537x
07. Jún 2024
Kajak sharing na Hornáde
 Nič podobné na Slovensku doposiaľ nebolo (Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
Tešíte sa už na leto? Ak ste odpovedali, že slnko a vodu beriete všetkými desiatimi, mali byste vedieť o veľkej novinke na rieke Hornád. Nič podobné na Slovensku doposiaľ nebolo.
 
Unikátny Kajak sharing ponúka splav riekou Hornád, ktorá sľubuje deväť zastávok v dvoch krajinách. Stačí k tomu tak málo. Plavidlo si profíci aj menej zdatní športovci rezervujú na https://www.kajak.app/#Následne si pre neho spolu s príslušenstvom prídu k nadrozmerných smart schránkam. Tie sú umiestnené po prúde rieky vo Veľkej Lodine a v Kysaku a následne v Košiciach sa nachádza priestor pre bezkontaktné odovzdanie lodí v areáli lodenice www.splavujeme.sk
 
 Unikátny Kajak sharing sľubuje deväť zastávok v dvoch krajinách (Zdroj: FB Košický samosprávny kraj)
 
Pod Košicami je opäť možné začať splavovať v Ždani a ďalší kontajner sa nachádza v Trstenom pri Hornáde. Posledný kontajner na slovenskej strane je umiestnený v Milhosti. Splavujúci však môžu pokračovať aj ďalej do Maďarska, kde sa automatizované kontajnery nachádzajú v obciach Hidasnémeti, Pere a Hernádkércs. Nemajte obavu, na webe si všetko natrénujete nasucho, no odporúčajú aj tréning s inštruktorom.
 
Túto veľkú parádu mohli zrealizovať vďaka príspevku z cezhraničného projektu REJOICE a podpory Európskeho fondu regionálneho rozvoja prostredníctvom Programu spolupráce Interreg V-A Slovenská republika-Maďarsko. Celkový rozpočet projektu bol vyše 1 900 0000 eur, z čoho príspevok z EFRR predstavoval viac ako 1 600 000 eur.
(11:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár