VIDEO | Tatran Prešov získal 18. slovenský majstrovský titul

1343x
10. Jún 2024
Tatran získal 18. slovenský majstrovský titul
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Hádzanári Tatrana Prešov zvládli rozhodujúci piaty súboj o majstrovský titul, keď na domácej palubovke vyhrali nad tímom MŠK Považská Bystrica po výsledku 22:16 (13:6) a po roku vrátili majstrovský titul späť do Prešova.
 
„Vďaka hráčom a vďaka podmienkam, ktoré pán tréner vytvoril, sme to dokázali. Ďakujem Prešovu, že mi dal túto možnosť,“ uviedol Pavol Jano, tréner Tatrana Prešov.
 
 
„V kontexte toho, že sme na Prešov mali a dovolím si tvrdiť, že v zápase ten vývoj mohol byť troška iný, tak nám je to ľúto, ale prehrali sme v základnej časti s Prešovom obidva zápasy a dá sa povedať, že Prešov má vďaka tomu zaslúžený titul,“ vyjadril sa Václav Straka, tréner MŠK Považská Bystrica.
 
Zelenobieli oslavujú celkovo 18. titul v ére samostatnosti, celkovo s tromi federálnymi majú ako najúspešnejší klub na Slovensku na konte už 21 majstrovských titulov. Aj piatemu duelu série dominovali obrany a brankári.
 
 Hádzanári Tatrana Prešov zvládli rozhodujúci piaty súboj o majstrovský titul (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Dobre hrali obranu a sme desať minút nemohli dať gól – toto bol problém, ale chlapci dnes urobili dobrú prácu, veľmi mi pomohli,“ konštatoval Igor Cuprina, hráč Tatrana.
 
„Ja som už aj hovoril, že možno niektorí z nás ani neverili, že to bude až 5 zápasov a séria. Jednoducho sme sa zomkli, zabojovali a nemám byť prečo smutný,“ vyjadril sa Ľubomír Ďuriš, MŠK Považská Bystrica.
 
Základ víťazstva v rozhodujúcom finále položili zverenci trénera Pavla Jana osemgólovou šnúrou v prvom polčase, po ktorej otočili stav zo 4:5 na 12:5 vo svoj prospech a sedemgólový polčasový rozdiel už v druhom polčase ustrážili, aj keď sami prekonali 15-minútovú pasáž bez strelenia gólu. Najlepším strelcom posledného zápasu sezóny bol osemgólový Pavel Hernandez.
 
 Zápas Tatran Prešov a MŠK Považská Bystrica (Zdroj: AHOJ TV)
 
„My sme to zvládli, vyhrali sme pohár, vyhrali sme majstra, boli sme vo štvrťfinále pohára, čiže sezóna je určite úspešná a sme veľmi radi, že to tak dopadlo,“ povedal Lukáš Urban, hráč Tatrana.
 
„Myslím si, že táto sezóna bola veľmi dobrá. Škoda na tie dve zaváhania v tej finálovej sérii. Ináč hodnotím sezónu veľmi pozitívne. V európskej súťaži sme sa dostali dosť ďaleko a chýbalo málo, žeby sme prešli ešte ďalej a v Slovenskej lige sme nemali zaváhanie až do tej finálovej série, ale úspešne sme to zvládli. Ja hodnotím sériu veľmi dobre,“ prezradil Tomáš Rečičár, hráč Tatrana.
 
Tatran vyhral finálovú sériu 3:2 na zápasy a vybojoval Pohár Antona Frola určenú pre celkového víťaza najvyššej slovenskej súťaže. Náš tím sa teší z double, keďže zvíťazil aj v Slovenskom pohári. V aktuálne skončenej sezóne vybojoval aj postup do štvrťfinále Európskeho pohára EHF.
(11:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár