VIDEO | Antónia Peregrimová získala významnú cenu Biele Srdce

1454x
10. Jún 2024
Antónii Peregrimovej udelili cenu Biele Srdce
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Antónii Peregrimovej, sestre v Hospici Matky Terezy v Bardejovskej Novej Vsi, udelili cenu Biele Srdce v kategórii sestra – manažér na republikovej úrovni. Ide o ocenenie pre sestry a pôrodné asistentky, ktoré pracujú na rôznych pozíciách.
 
Pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier a Medzinárodného dňa pôrodných asistentiek bola pozvaná na slávnostný galavečer, kde jej toto prestížne ocenenie odovzdali.
 
„Aj za dlhoročnú prax, keďže pracujem v oblasti zdravotníctva už 31 rokov. Je úžasné, že si niekto všime našu prácu, a že ju dokáže aj oceniť. Začínala som ako sestra na Internom oddelení a postupne som zmenila pozíciu – prišla som pracovať do Hospicu Matky Terezy pred desiatimi rokmi. Hlavným cieľom mojej práce, okrem starostlivosti o pacientov, lebo to je gro, ja milujem svoju prácu, tak je to aj vedenie ošetrovateľského tímu, aby tá starostlivosť bola naozaj poskytovaná na vysokej, profesionálnej úrovni. V rámci toho je potrebné organizovať rôzne semináre, odborné konferencie. To sústavné vzdelávanie u zdravotníkov je veľmi potrebné,“ uviedla Antónia Peregrimová, vedúca sestra v Hospici Matky Terezy. 
 
 
Ako ste sa dostali k takémuto oceneniu? Je potrebné, aby vás niekto nominoval?
 
„Na ocenenie som bola nominovaná Regionálnym centrom Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek v Prešove. Za toto ocenenie som veľmi vďačná, bola som nesmierne potešená, že aj ja patrím medzi ocenené sestry, je to pre mňa veľká česť. Okrem toho, že som si ocenenie prevzala od pani prezidentky Slovenskej komory sestier od Pani Ivety Lazorovej, tak sme boli pozvané aj na stretnutie s pani prezidentkou SR Zuzanou Čaputovou, ktorá celé toto ocenenie zastrešovala,“ priblížila Antónia Peregrimová.
 
Antónia Peregrimová (prvá zľava) u pani prezidentky SR (Zdroj. AHOJ TV) 
 
Keď ste spomenuli pani prezidentku, tak ako ste sa tam cítili?
 
„Bol to pre mňa ohromný zážitok. Pani prezidentka privítala všetky ocenené sestry a vyjadrila sa v tom zmysle, že si veľmi váži prácu všetkých sestier, ktoré sú oddané svojej práci, ktoré pomáhajú svojim pacientom. Niekedy prechádzajú aj cez rámec svojich síl a chcú byť nápomocné v každom smere,“ povedala A. Peregrimová.
 
Aká bola podoba ocenenia?
 
„V rámci ocenenia každá sestra získala šperk v podobe bieleho srdca a ďakovný list od pani prezidentky Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek,“ dodala Antónia P.
 
Antónii Peregrimovej blahoželáme a prajeme veľa ďalších úspechov.
(13:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár