VIDEO | Športová olympiáda na ZŠ Mlynská v Stropkove

764x
10. Jún 2024
Školská športová olympiáda
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Na pôde Základnej školy Mlynská v Stropkove si žiaci prvého stupňa zmerali sily na školskej športovej olympiáde. Konal sa už 38. ročník a zároveň 7. ročník Memoriálu Marka Špilára, bývalého učiteľa, ktorý túto myšlienku olympiády zaviedol.
 
„Máme už tradičné disciplíny – beh na 50 metrov od prvého ročníka až po štvrtý ročník, beh na 300 metrov, hod kriketovou loptičkou súčasne so skokom z miesta do diaľky a štafety v jednotlivých ročníkoch,“ priblížil Marcel Bochnovič, učiteľ telesnej výchovy.
 
„Stropkov žije športom aj vďaka podpore mesta, pána primátora, ktorý je bývalý futbalový, ligový rozhodca,“ dodal Bochnovič.
 
 Športová olympiáda žiakov prvého stupňa (Zdroj: AHOJ TV)
 
„U nás to má veľkú tradíciu. Škola je známa, nie len v Stropkove a okolí, že tu sú športové triedy. Nosné športy sú futbal a volejbal, ale základom všetkého je pohyb, kondícia, rýchlosť, gymnastika a toto všetko tu je, takže my sa tešíme, že kolektív telocvikárov a učiteľov sa tým venuje a tým vedú naše deti k športu a dávajú základy pre ostatné športy,“ povedal Ondrej Brendza, primátor mesta Stropkov.
 
Nasledujúci deň súťažili žiaci druhého stupňa, ktorí si pripravili stanovištia s netradičnými športmi.
 
 Súťaž v netradičných športoch (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Je to 2. ročník v olympiáde netradičných športoch. Každá trieda si na tento deň pripraví jednu športovú alebo nešportovú disciplínu, čiže každoročne sa tie disciplíny menia. Vyhrávajú v podstate všetci, lebo jednak bude prvé, druhé aj tretie miesto v každom ročníku, čiže všetky triedy, ale nakoniec bude aj absolútny víťaz, ktorý získa deň bez učenia,“ vysvetlila Martina Tomková, riaditeľka ZŠ Mlynská.
 
M. Tomková pokračuje: „Počas dňa bez učenia budú žiaci v škole, ale program si urobia taký, aký budú chcieť v spolupráci s triednym učiteľom.“
(15:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár