Do Bardejova prichádza medový festival

1199x
11. Jún 2024
Na Radničnom námestí sa po druhýkrát uskutoční Festival Bardejovského medu 
 Do Bardejova prichádza medový festival. (Zdroj: FB Mesto Bardejov)
 
Už tento piatok 14. júna sa v Bardejove na Radničnom námestí uskutoční druhý ročník Festivalu Bardejovského medu.
 
Bardejovský med patrí k najchutnejším a nepochybne aj najlepším na svete, čo potvrdzuje mnoho ocenení získaných každoročne na súťažiach v rámci celého sveta. Vďaka vzácnym ľuďom robí toto mesto ešte viac výnimočným a jedinečným.
 
V spolupráci s Úradom priemyselného vlastníctva SR prešiel Bardejovský med zložitým zápisným procesom na národnej úrovni a následne bola Žiadosť o zápis chráneného označenia pôvodu zaslaná Európskej komisii.
 
Pre návštevníkov budú k dispozícií stánky s rôznymi včelími produktami, ale aj gastronomickými pochúťkami s medovou tematikou. (Zdroj: FB Včelári) 
 
Hlavnými organizátormi sú Občianske združenie Bardejovský med a Mesto Bardejov. Súčasťou tohto celodenného podujatia budú rôzne aktivity pre malých aj veľkých. Dopoludnie bude orientované pre detských návštevníkov materských a základných škôl.
 
V rámci animačných aktivít sa deti dozvedia zaujímavé informácie o mede a včelách, nebudú chýbať hry, nafukovací skákací hrad a súťaže. Popoludnie bude patriť slávnostnému otvoreniu druhého ročníka festivalu.
 
 Bardejovský med patrí k najchutnejším a nepochybne aj najlepším na svete, čo potvrdzuje mnoho ocenení získaných každoročne na súťažiach v rámci celého sveta. (Zdroj: FB Mesto Bardejov)
 
Počas programu sa uskutoční prednáška v rámci workshopu Ochrana inovácií vo firme - Authenticity. Až do večera bude následne pokračovať kultúrny program pre širokú verejnosť, na ktorom sa predstavia žiaci ZUŠ Michala Vileca, miestni umelci a hlavnou hviezdou večera bude Sima Magušinová.
 
Pre návštevníkov budú k dispozícií stánky s rôznymi včelími produktami, ale aj gastronomickými pochúťkami s medovou tematikou. Tohto roku nám pribudnú aj hostia z Poľska so svojimi produktmi.
(15:10, red.) 
Diskusia
Pridať komentár