Mesto Svidník už poskytuje certifkované sprievodcovské prehliadky

1533x
12. Jún 2024
Organizované prehliadky v meste Svidník sa stali skutočnosťou
Mesto Svidníku ponúka sprievodcovské služby druhú sezónu, doterajší záujem a pozitívne ohlasy naznačujú nielen ich veľký potenciál, ale dodávajú veľkú motiváciu pre ďalší rozvoj mesta. (Zdroj: mesto Svidník) 

V meste Svidník, ktoré je srdcom historického Šariša, donedávna chýbal certifikovaný sprievodca cestovného ruchu, ale služba je už bytostnou súčasťou Turistického informačného centra (TIC) Svidník od roku 2023.

Turistická sezóna 2024

Mesto Svidníku ponúka sprievodcovské služby druhú sezónu, doterajší záujem a pozitívne ohlasy naznačujú nielen ich veľký potenciál, ale dodávajú veľkú motiváciu pre ďalší rozvoj mesta. Na prahu turistickej sezóny sa vo Svidníku zvyšuje záujem o organizované prehliadky nie len samotného mesta, ale aj jeho okolia.
 
 Mesto Svidník pozýva milovníkov histórie, kultúry, prírody i najväčších pokladov a skvostov umenia a náboženstva, aby využili sprievodcovské služby a objavili skryté poklady regiónu. (Zdroj: Mesto Svidník)

„Sme nadšení, že záujem o sprievodcovské služby v meste pod Duklou rastie a že stále môžeme návštevníkov tohto neprebádaného, no populárneho regiónu prekvapiť. Veríme, že sprievodcovské služby sú hlavným nástrojom, no zároveň kľúčom k tomu, aby si návštevníci odniesli zo Svidníka tie najlepšie spomienky,“ hovorí certifikovaná sprievodkyňa cestovného ruchu Martina Lazengová.

Ponuka regiónu

Mesto Svidník pozýva milovníkov histórie, kultúry, prírody i najväčších pokladov a skvostov umenia a náboženstva, aby využili  sprievodcovské služby a objavili skryté poklady regiónu či si vypočuli zaujímavé príbehy a legendy. Svidník je bohatý na vojenské pamiatky z druhej svetovej vojny, ale aj na rusínsku kultúru a malebnú prírodnú scenériu.
 
 Mesto Svidník už poskytuje certifkované sprievodcovské prehliadky. (Zdroj: Mesto Svidník) 

Pre viac informácií a rezerváciu prehliadky je možné kontaktovať Turistické informačné centrum Svidník na tel. čísle: +421 905 167 247 alebo e-mailom na tic.svidnik@svidnik.sk.

TIC Svidník je od polovice júna otvorené počas pracovného týždňa od 9:00 do 17:00. V mesiaci júl a august bude otváracia doba posilnená o víkendové otváracie hodiny.
(9:15, Kristína Tchirová, red.)
Diskusia
Pridať komentár