Žiaci z Gymnázia Alejová v Košiciach súťažili v recitácii Živá klasika

1095x
14. Jún 2024
   Recitačná súťaž Živá klasika
 Medzinárodného kola súťaže sa v tomto školskom roku zúčastnilo okolo 200 žiakov (Zdroj: FB Gymnázium, Alejová 1, Košice)
 
Žiaci z Gymnázia Alejová 1 v Košiciach už šiesty rok za sebou úspešne reprezentovali našu krajinu na medzinárodnej postupovej súťaži v recitácii ruskej prózy pod názvom Živá klasika.
 
V tomto roku porota zložená z odborníkov ocenila recitáciu Petra Ďuricu (ter A), ktorý sa prebojoval až do semifinále. Julka Šoganičová (kva B) v minulom roku skončila na šiestom mieste. Medzinárodného kola súťaže sa v tomto školskom roku zúčastnilo okolo 200 žiakov vo veku 10 - 17 rokov z vyše 60 krajín. Ich výkony hodnotia významné osobnosti z oblasti divadla, filmu a literatúry.
 
 Porota ocenila recitáciu Petra Ďuricu (ter A), ktorý sa prebojoval až do semifinále. Julka Šoganičová (kva B) v minulom roku skončila na šiestom mieste (Zdroj: FB Gymnázium, Alejová 1, Košice)
 
Každú krajinu reprezentujú maximálne traja účastníci a väčšinou sú to deti z bilingválnych rodín. Tohtoročný dvanásty ročník súťaže nakoniec vyhrali priami účastníci trojtýždňového tábora v Arteku, ktorí tam pricestovali z 37 krajín. Naši žiaci sa ho nezúčastnili kvôli aktuálnej medzinárodnej situácii a porota ich hodnotila online. Finále súťaže bolo v Moskve 6.6., v deň narodenia A.S. Puškina.
(12:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár