VIDEO | V Kružlove súťažili seniori

1227x
17. Jún 2024
Športové leto v Kružlove
Pozrite si našu videoreportáž
 
Kultúrno-športové leto v obci Kružlov je v plnom prúde. Jeho súčasťou boli aj obvodové športové hry seniorov na miestnom futbalovom ihrisku.
 
„Súťažilo sa výborne, ale najťažšia disciplína bola hod lopty do koša- tam som uspel na takých 75 percent, podarilo sa mi dvakrát hodiť kôš,“ povedal Jozef Kaščák, súťažné družstvo Kružlov.
 
„Dojem je perfektný, súťažilo sa výborne. Stretli sme sa tu z doliny, poznáme sa niektorí a nadväzujeme aj iné známosti,“ prezradila Helena Gmitterová, súťažné družstvo Lenartov.
 
 Kop na bránku (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Dojem mám dobrý, počasie nám prialo, súťažilo sa nám dobre, niečo sme prehrali niečo vyhrali, ale sme šťastní, že sme sa mohli zúčastniť,“ vyjadrila sa Anna Fečaninová, súťažné družstvo Malcov.
 
„Dnes organizujeme okresné športové hry seniorov a sme veľmi radi, že dôchodcovia si chcú zašportovať, tešia sa z tejto akcie, ale hlavne, že nám pomáhajú pri rôznych činnostiach, ktoré vyvíja obec,“ uviedol Jozef Kmec, starosta obce Kružlov.
 
„Vznikla myšlienka od pána Bortníka, aby každé hry seniorov sa zasadila jedna Lipa, ktorá by symbolizovala, že sa to podujatie diali, aby aj ostala pamiatky po tých športových hrách,“ priblížil Kmec.
 
 
„V Kružlove si dnes zvolili päť športových disciplín – granát na cieľ, hod granátom na diaľku, hod do basketbalového koša, zatiaľ využívame po obciach odpadové koše, slalom s raketou a ďalej je kop na bránku s tým, že muži majú pred bránkou ešte prekážku. Víťazi postupujú na okresnú súťaž, ktorá sa bude toho roku konať 12. júna 2024 v Bardejove“ informoval Juraj Filipi, predseda Okresnej organizácie Jednoty dôchodcov v Bardejove.
 
„Som veľmi rada, že v spolupráci s obcou sme obvodové športové hry za nás seniorsky obvod pripravili. Súťažili štyri družstvá a to Kružlov, Malcov, Lukov a Lenartov. Našim cieľom je ukázať verejnosti a najmä mladým ľuďom, že sa vieme hýbať a športovať seniori. Dnešným heslom je, že nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa,“ vysvetlila Anna Šimcová, predsedníčka Základnej organizácie Jednoty dôchodcov v Kružlove.
 
 Okresné športové hra seniorov (Zdroj: AHOJ TV)
 
Víťazom seniorských hier sa nakoniec stalo domáce družstvo Kružlova. Druhé miesto obsadili seniori z Malcova, na treťom skončil Lukov a štvrtá priečka patrila seniorom z Lenartova.
 
„V máji sme začali kultúrno-športové leto. Druhý májová týždeň sme venovali novonarodeným deťom, kde sme mali uvítanie detí do života, o týždeň neskôr zorganizovali nohejbalisti nohejbalový turnaj, kde bolo sedem družstiev,“ povedal starosta.  
 
„Mali sme hrať vonku na multifunkčnom ihrisku, lenže bolo zlé počasie, tak sme to si zahrali v telocvični, ktorú máme vynovenú, tam sme odohrali celý turnaj. Víťazom bolo mužstvo z Jakubian, druhé Bardejov, tretie Kružlov B a štvrté Kružlov Áčko,“ priblížil Stanislav Bajcura, zástupca starostu v obci Kružlov.
(15:40, red.)
Diskusia
Pridať komentár