Štvorprúdovka na Slaneckej v Košiciach sa oplatila, zápchy zmizli

1336x
18. Jún 2024
   Zápchy na Slaneckej zmizli vďaka štvorprúdovke
 
 V rannej špičke prešli vodiči po dlhých rokoch bez zastavenia (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Obyvatelia mestskej časti Nad jazerom, ale aj ďalší motoristi si mohli dnes premiérovo vyskúšať ako sa počas dopravnej špičky jazdí po štvorprúdovej Slaneckej ceste.
 
Najdôležitejšiu dopravná tepna na sídlisku bola v nedeľu 16. júna odovzdaná do predčasného užívania, čo potešilo aj viacerých motoristov. Ich nadšenie sa znásobilo aj tým, že namiesto tradičného zhruba 20 až 30-minútového zdržania v rannej špičke, prešli po dlhých rokoch cez Slaneckú cestu bez zastavenia.
 
Niektorí vodiči sa pýtali, či sa po spustení Slaneckej cesty zmení aj interval cestnej svetelnej signalizácie v Krásnej, keďže na tomto mieste kolóny v rannej špičke nezmizli. Dopravný expert Pavel Titl si vie v súčasnosti predstaviť niekoľko sekundové čiastočné úpravy intervalu. Zdôraznil, že semafory v Krásnej neboli súčasťou modernizácie Slaneckej cesty.
 
 V nedeľu 16. júna bola Slanecká cesta odovzdaná do predčasného užívania (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Ozrejmil, že na všetkých vstupoch do mesta sa pri prvej svetelnej križovatke z daného smeru vytvára umelý lievik, aby sa nezahltili cesty v meste a cesty smerom do centra mohli vstrebať dopravu. Doprava na Slaneckej ceste je zatiaľ stále v skúšobnej prevádzke a bude sa vyhodnocovať. Pracovníci magistrátu mesta spolu s dispečermi DPMK od rána monitorovali ako je zladená priepustnosť všetkých ciest a električkovej trate s novou cestnou svetelnou signalizáciou.
 
Aj s ohľadom na plynulosť cestnej premávky sa po vyhodnotení všetkých pripomienok pripravia nové signálne plány a vždy počas špičiek sa o niekoľko sekúnd upravia tak, aby na zelenú vlnu mohlo prejsť čo najviac áut, či už v smere do mesta alebo Krásnej.
(8:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár