Zahrať sa na baníkov bolo zábavné

1421x
18. Jún 2024
   Žiaci sa zahrali na baníkov
 Žiaci v Opálových baniach pri Prešove (Zdroj: FB ZŠ na Wolkerovej ul. v Bardejove)
 
Žiaci 3.A a 3.B triedy zo ZŠ na Wolkerovej ulici v Bardejove sa zúčastnili školského výletu, v rámci ktorého sa z nich na chvíľu stali baníci a hľadači opálov v Opálových baniach pri Prešove.
 
A o tom, že to bol krásny zážitok, pri ktorom sa aspoň na chvíľu mohli stať baníkmi, svedčia aj nájdené suveníry, ktoré v bani našli a aj si z nej doniesli. Neostali len v útrobách tohto podzemia. Aby si priblížili prostredie a krásnu krajinu v blízkosti baní, prešli sa náučným chodníkom.
 
 Navštívili aj Prešovský solivar (Zdroj: FB ZŠ na Wolkerovej ul. v Bardejove)
 
Započúvali sa do zvukov lesa a videli jeho zaujímavé zákutia, rôzne živočíchy a rastliny. No v Opálových baniach neskončili. Zaujímavé popoludnie návštevou Prešovského solivaru ich ešte len čakalo. Tam pokračovali po potulkách za zážitkami. Výklad, ktorý dostali a zaujímavosti, aké si mohli vypočuť, ich natoľko očarili, že sprievodcu počúvali v nemom úžase.
 
A čo ich naviac teší? Žiaci tretích ročníkov dostali od sprievodcov uznanie za aktivitu a veľký záujem o informácie o prírodnom bohatstve, ktoré v našom blízkom okolí máme.
(10:20, red.)
Diskusia
Pridať komentár