Bardejov má dva nové autobusy Iveco

1530x
18. Jún 2024
V Bardejove budú na linkách MHD jazdiť dva nové autobusy Iveco
 Autobusy sú dlhé 12,5 metra, majú nástupnú plošinu pre vozíčkarov a detský kočiar a spĺňajú prísne emisné normy. (Zdroj: Mesto Bardejov)
 
Vítanou a mimoriadne vhodnou príležitosťou, ako spestriť Bardejovský festival medu bolo aj odovzdanie do užívania dvoch nových autobusov IVECO, ktoré budú jazdiť na linkách MHD v meste.
 
Stalo sa tak v piatok popoludní 14. júna priamo na Radničnom námestí pokropením šampanským. Ceremóniu vzali do rúk zástupcovia SAD Prešov, a. s. a viceprimátor Peter Petruš spolu s prednostom Okresného úradu Jozefom Guligom.
 
Zmluvný dopravca dodal autobusy v rámci plánu obnovy vozového parku čo znamená, že nahradia na linkách staršie, už dosluhujúce autobusy. (Zdroj: Mesto Bardejov)
 
Autobusy sú dlhé 12,5 metra, majú nástupnú plošinu pre vozíčkarov a detský kočiar a spĺňajú prísne emisné normy. Ich kapacita je takmer sto cestujúcich a cena jedného sa pohybuje na úrovni cca 200-tisíc eur. Zmluvný dopravca ich dodal v rámci plánu obnovy vozového parku čo znamená, že nahradia na linkách staršie, už dosluhujúce autobusy.
(13:55, red.) 
Diskusia
Pridať komentár