VIDEO | V Bardejovských Kúpeľoch požehnali pramene a otvorili sezónu

1203x
18. Jún 2024
V Bardejovských Kúpeľoch otvorili letnú sezónu
Pozrite si našu videoreportáž
 
Minulý rok bol pre akciovú spoločnosť Bardejovské Kúpele najlepší v novodobej kúpeľnej histórii. Kúpele navštívilo takmer 29-tisíc klientov, počet prenocovaní stúpol na viac ako 230-tisíc a tržby sa vyšplhali na bezmála 18 miliónov eur.
 
Rok 2023 ukončili kúpele so ziskom 1,8 milióna eur. Tento rok očakávajú ešte lepšiu sezónu. Slávnostne ju otvorili na kúpeľnej kolonáde požehnaním minerálnych prameňov predstaviteľmi štyroch cirkví.
 
 Požehnanie prameňov (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Voda je niečo, čo je veľmi vzácne. Vidíme všade, že kde nie je voda, tam nie je niekedy život. Ja to vnímam aj ako farár a duchovný, že Pán Boh nás tak stvoril a dáva veci, ktoré sú pre náš život dôležité. Posledné roky nám ukazujú, že nie je všetko samozrejmosť a o to viac si má možno človek vážiť veci, ktoré nie sú samozrejmé, možno tie, ktoré na cene a finančne stúpajú a dražejú. Treba si to chrániť a uvedomiť si, že máme úžasné veci,“ povedal Marián Grega, evanjelický farár.
 
„Zhodnotenie minulého roku z pohľadu vedenia je pozitívne. V podstate sme vo všetkých ukazovateľoch vylepšili ten predchádzajúci. Ide nám hlavne o to, aby sme vylepšili rezervu financií na to, aby sme mohli investovať,“ vyjadril sa Pavol Menšík, generálny riaditeľ v Bardejovských Kúpeľoch.
 
 Rekonštrukcia hotela Dukla (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Minulý rok sme skončili veľmi pozitívne, veľmi nás teší, že sme splnili hospodársky výsledok ešte na vyššej úrovni ako sme ho stanovili. Tento rok sme sa konečne dostali po corone do akéhosi investičného stimulu. Hneď v januári sme zrekonštruovali hotel Mier a hotel Valentína, ale asi najväčšou výzvou je to, že sme sa pustili do historického hotela Dukla, ktorého rekonštrukcia začala 1. mája tento rok. Veríme, že koniec roka 2025 budeme otvárať a s veľkou pompéznosťou privítať nových hostí,“ priblížila Tamara Šatanková, ekonomicko-obchodná riaditeľka v Bardejovských Kúpeľoch.
 
„My potrebujeme zisk na to, aby sme vedeli vrážať do investícii jednotlivých objektov Kúpeľných domov, ubytovní pretože chceme prinášať lepšie a lepšie služby. Každý rok chceme našim klientom priniesť niečo nové, aby sa tu mali chuť vrátiť a aby keď tu prídu o rok, aby pozreli, že toto je tu nové aj toto je tu nové a by sme stále niečo nové priniesli,“ informoval Pavol Menšík.
(15:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár