Prešovský kraj pomôže nedávno zaplaveným obciam Ubľa a Michajlov

1376x
19. Jún 2024
Krízový fond krajskej nadácie pomáha po povodniach v okrese Snina
Minulotýždňová prietrž mračien v okrese Snina zaplavila viaceré domy a studne, upchala priepusty a podpísala sa tiež na mnohých miestach pod zosuv pôdy. (Zdroj: FB) 
 
Do humanitárnej pomoci pre rodiny postihnuté nedávnymi záplavami v okrese Snina sa zapája aj prešovská krajská samospráva.

Pomoc konkrétne smeruje do obcí Ubľa a Michajlov, kde promptne podáva pomocnú ruku štyrom žiadateľom. Prerozdelila medzi nich takmer 6-tisíc eur, a to cez krízový fond svojej nadácie.

Minulotýždňová prietrž mračien v okrese Snina zaplavila viaceré domy a studne, upchala priepusty a podpísala sa tiež na mnohých miestach pod zosuv pôdy. Škody na majetku rátajú aj rodiny z Uble a Michajlova. Prešovský samosprávny kraj sa im preto rozhodol urgentne pomôcť.
 
 Finančná pomoc presnejšie smerovala medzi tri rodiny z obce Ubľa a jedného žiadateľa z obce Michajlov. (Zdroj: FB)

Zvolal správnu radu krajskej nadácie a cez jej fond na riešenie krízových situácií, v ktorom sú obe obce prihlásené a prispievajú doň každoročne určenou sumou, rozdelil medzi najviac zasiahnuté rodiny 5 900 eur. Podporil celkovo štyroch žiadateľov, resp. jednotlivcov a viacčlenné rodiny, kde príspevok na jednu osobu je na úrovni 700 – 750 eur.

Finančná pomoc presnejšie smerovala medzi tri rodiny z obce Ubľa a jedného žiadateľa z obce Michajlov, v ktorých došlo po povodniach k mimoriadnej situácii a vyhláseniu III. stupňa povodňovej aktivity.
 
 Prešovský kraj pomôže nedávno zaplaveným obciam Ubľa a Michajlov. (Zdroj: FB)

Správna rada Nadácie PSK pre podporu rodiny zasadala v aktuálnom volebnom období už po 11. krát a v tomto roku už piaty raz, aktuálne formou per rollam, aby mohla čo najskôr pomôcť rodinám priamo zasiahnutým povodňami. Len tento rok prerozdelila medzi svojich žiadateľov takmer 230-tisíc eur.
(12:45, red.)
Diskusia
Pridať komentár