VIDEO | Stropkov oslávil treťoligový titul

1350x
19. Jún 2024
Stropkov oslávil treťoligový titul
 Pozrite si našu videoreportáž
 
„Dnešný deň je vyvrcholením celej sezóny, aby tá celková emócia z toho zápasu bola ešte silnejšia ako obvykle,“ povedal Dominik Teraz, športový riaditeľ MŠK Tesla Stropkov.
 
Vstup na zápas zdarma, tombola s množstvom hodnotných cien, funzóna s maskotom Dannym pre deti aj pivo pre fanúšikov od hráčov zadarmo. Aj takto vyzerala oslava futbalistov Tesly Stropkov, ktorí sa už pred posledným domácim zápasom sezóny tešili z víťazstva v tretej futbalovej lige.
 
„Do každého zápasu sme išli s cieľom vyhrať preto, aby sme potešili našich fanúšikov,“ vyjadril sa D. Teraz. To sa Stropkovčanom podarilo aj v rozlúčkovom zápase proti Slávii TU Košice. O ich víťazný gól sa ešte v prvom polčase symbolicky postaral kapitán Frederik Varga, a tak po stretnutí mohli vypuknúť pravé majstrovské oslavy. „Sviatok futbalu v Stropkove. To je úžasné,“ povedal Frederik Varga, kapitán MŠK Tesla Stropkov.
 
 
„Vynikajúce, samozrejme. Po takom úspechu sú tam určite aj emócie,“ prezradil Ján Šafranko, tréner MŠK Tesla Stropkov.
 
„Podaril sa nám historický úspech, pretože od prvého do posledného kola sme boli na prvom mieste,“ vyjadril sa Ondrej Brendza, primátor mesta Stropkov a prezident klubu.
 
 
 MŠK Tesla Stropkov oslavuje treťoligový titul (Zdroj. AHOJ TV)
 
„Celá ta sezóna bola ťažká, ale užili sme si to, super partia, super hráči, super vedenie, fanúšikovia,“ prezradil J. Šafránko.
 
„Stretli sme sa super partia, ako partia sa robí s výsledkami, ale fakt chlapci, aj z Prešova čo chodili, dali do toho sto percent aj nám pomohli a celému mužstvu veľké ďakujem,“ vyjadril sa kapitán mužstva.
 
Napriek víťazstvu v súťaži Stropkov ako farmársky tím druholigového Tatrana Prešov nemá podľa regulí nárok na postup do rovnakej súťaže. V situácii s neistou budúcnosti viacerých klubov sa ale v Stropkove ešte s myšlienkou prípadného postupu úplne nerozlúčili.
 
„Pokiaľ by bola taká možnosť postúpiť do druhej ligy, určite by sme túto možnosť využili,“ informoval primátor.
 
 Stropkovčanom už zaslúžený majstrovský titul v súťaži a radosť z neho nikto nezoberie (Zdroj: AHOJ TV)
 
„Stropkovu patrí druhá liga, diváci to teraz ukázali, chodilo tu cez tisíc ľudí,“ priblížil kapitán mužstva Varga. „Druhá liga je lákavá, uvidíme čo nám čas prinesie,“ povedal tréner.
 
„Nechcem dávať falošné nádeje, ale vieme čo sa deje – Myjava, Trebišov, Dolný Kubín bude-nebude, takže počkajme si na rozhodnutie riadiaceho orgánu, my rešpektujeme rozhodnutia,“ vyjadril sa k možnej druhej lige.
 
Akokoľvek to napokon dopadne, Stropkovčanom už zaslúžený majstrovský titul v súťaži a radosť z neho nikto nezoberie.
 
„Tešíme sa historicky po 23. rokoch z prvého miesta, čiže tá hodnota toho a nejaká pečať bude zachovaná v archíve klubu a to nám nevezme nikto,“ dodal na záver Dominik T.
(14:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár