VIDEO | 30. výročie založenia ZŠ Karpatská vo Svidníku

807x
19. Jún 2024
30. výročie založenia ZŠ Karpatská vo Svidníku
 Pozrite si našu videoreportáž
 
Základná škola na Karpatskej ulici vo Svidníku kráča 30-ročnou cestou. Tento rok totiž oslávila 30. výročie založenia vo veľkom štýle. Pri príležitosti osláv darovala primátorka mesta Svidník škole šek v hodnote tisíc eur - tá ho môže použiť na čokoľvek.
 
„Ja chcem oceniť 30-ročné úsilie všetkých pedagógov, nepedagogických zamestnancov, prínos rodičov, všetkých žiakov, pretože vytvoriť kvalitnú školu trvá niekedy dosť dlhý čas a ja verím, že po tridsiatich rokoch môžeme konštatovať, že táto škola je naozaj veľmi dobrá, kvalitná a veľmi sympatické a bezpečné miesto pre život, pre vzdelávanie a výchovu žiakov,“ vyjadrila sa Marcela Ivančová, primátorka mesta Svidník.
 
Počas slávnostného programu boli ocenení bývalí riaditelia školy, zástupcovia školy, pedagógovia i hospodárka školy.
 
„Ocenenia boli za 30-ročnú pedagogickú prax, vzdelávanie našich žiakov. Riaditelia a zástupcovia školy boli ocenení za dlhoročnú prácu, prosperitu v prospech našej školy,“ povedala Nadežda Fedorková, riaditeľka školy.
 
 Ocenení boli bývalí riaditelia školy, zástupcovia školy, pedagógovia i hospodárka školy (Zdroj: AHOJ TV)
 
Na prvú riaditeľskú stoličku zasadol Vladimír Macko, ďalšiu históriu škola písala pod vedením Júliusa Paňka, ktorý si zaspomínal na úplné začiatky.
 
„Ja som začínal na tejto škole ako zástupca riaditeľa, takže som bol pri všetkých tých organizačných záležitostiach, ktoré súviseli so zriadením a spustením chodu. Vtedy sa spoločnosť zmietala v transformačnom chaose, tak aj nás to zastihlo tým, že nebolo zabezpečené prvotné vybavenie školy, len sme zháňali s riaditeľom po okolitých školách, dedinách,“ priblížil začiatky Július Paňko, bývalý riaditeľ školy.
 
Základná škola na Karpatskej ulici vo Svidníku kráča 30-ročnou cestou (Zdroj: AHOJ TV)
 
Na školu a jej začiatky si zaspomínala aj primátorka Svidníka.
 
„Ja som nastúpila na túto školu učiť hneď v druhom roku jej existencie. Riešili sa ešte stavebné závady a bolo to také pekné obdobie, pretože my sme formovali školu od začiatku,“ zaspomínala primátorka.
 
Už keď sme spomenuli minulosť, tak sa môžeme pozrieť aj do budúcnosti. Čo želáte škole?
 
„Tak škole želám samých dobrých, spokojných, šťastných žiakom. Želám rodičov, ktorí spolupracujú so školou, pedagógov, ktorí budú mať veľa elánu na to, aby tých svojich žiakov viedli. Aj nám mestu želám, aby táto škola bola veľmi dobrým, kvalitným bodom na vzdelávacej mape nášho mesta,“ zaželala Marcela I.
 
„Prajem najmenej ďalších 30 rokov, dobrých učiteľov, dobrých žiakov,“ poprial škole bývalý riaditeľ Paňko.
 
„Prajem veľa nových žiakov, odhodlaných učiteľov, zamestnancov školy samozrejme, aj rodičov školy, ktorí nám dôverujú a posielajú k nám deti do školy. My by sme chceli, aby tá naša škola rozkvitala, rástla, a aby sme mali čím viac úspešnejších žiakov,“ povedala na záver pekné slová riaditeľka školy.
(15:30, red.)
Diskusia
Pridať komentár