Talentovaní žiaci vytvorili zaujímavé softvérové riešenia pre školy Prešovského kraja

1625x
20. Jún 2024
Talentovaní žiaci aj tento rok vytvorili zaujímavé softvérové aplikácie pre svoje školy
 
 Softvérové novinky vznikli v rámci 5. ročníka vzdelávacieho programu Región IT riešení. (Zdroj: PSK)
 
Vymysleli portál pre astrofotografov, web, ktorý, uľahčuje prihlásenie na Erasmus+, ale aj aplikácie pre normovanie stravy či podporu výučby žiakov.
 
Softvérové novinky vznikli v rámci 5. ročníka vzdelávacieho programu Región IT riešení, ktorý pripravujeme v spolupráci so spoločnosťou Unicorn Systems, a to na troch školách z Prešovského a jednej z Košického kraja. Žiaci za svoje nové informačno-technologické produkty prevzali osvedčenia.
 
 Tím AstroBakers z SPŠ technickej v Spišskej Novej Vsi vytvoril portál pre astrofotografov. (Zdroj: PSK)
 
Jeden z úspešných študentov dokonca získal miestenku na Unicorn University v Prešove. Usilovné včielky z SPŠ v Snine sa zamerali na program Erasmus+ a vymysleli aplikáciu, ktorou chcú zjednodušiť a zrýchliť prihlásenie študentov na dané turnusy a učiteľom a sprevádzajúcim osobám umožniť hodnotiť a vyberať do turnusov vhodných adeptov.
 
 
Tím AstroBakers z SPŠ technickej v Spišskej Novej Vsi vytvoril portál pre astrofotografov. Jeho cieľom je sformovať a zjednotiť ľudí z tejto komunity, aby mohli spoločne cez platformu zdieľať svoje fotografie a zážitky. Priemyslováci z SPŠ technickej v Bardejove vyšli v ústrety potrebám svojej jedálne.
 
 Talentovaní žiaci vytvorili zaujímavé softvérové riešenia pre školy Prešovského kraja. (Zdroj: PSK)
 
Pripravili prehľadný softvér pre normovanie stravy, aby vedúcej jedálne uľahčili prepočítavanie jedál, aktuálne sa už dá využívať – generuje počet a druh jedál s receptom pre kuchárky. Tím IT Tatry z SPŠ techniky a dizajnu v Poprade pripravil vzdelávaciu aplikáciu, ktorá má žiakom slúžiť ako pomôcka pri vyučovaní.
 
Má zefektívniť ich prípravu, dať im väčší prístup a viac možností na štúdium. Aktuálne funguje ako knižnica s predmetmi a priradenými materiálmi, v ktorej sa žiaci môžu otestovať.
(10:50, red.)
Diskusia
Pridať komentár