Stratili sme dva zuby – získali mnoho skúsenosti

86x
04. Apríl 2016

Praha cup 2016

5c1860a9-14ba-4071-9dd3-7e805e9b120a.jpg

Bardejov sa predstavil v Prahe, dievčatá nabrali nové skúsenosti

 

Od 24.3. do 28.3.2016 sme sa zúčastnili medzinárodného hádzanárskeho turnaja v Prahe. Je to najväčší mládežnícky halový turnaj na svete.
Necestovali sme v plnej zostave, preto som požiadal o doplnenie tímu pre nás najbližší klub ŠŠK Bemaco Prešov, s ktorým máme nadštandardné vzťahy. Milan Škopár oslovil dievčatá hrajúce v našej kategórii a ich rodičov, ktorí sa k tomu postavili nad moje očakávanie veľmi pozitívne.
Posilnili sme náš tím o tri hráčky z Prešova a to: Dorotka Juricová, Dáša Ondrijová, Megan Krídlová. Bez týchto posíl by sme turnaj neboli schopní absolvovať.

HC Bardejov : DHK Pardubice (2:1) 6:8
Prvý zápas na turnaji a v skupine. Bolo cítiť zviazanosť a stres. Zápas bol dobre rozbehnutý, ale chýbala nám presnosť streľby. Ale s tým istým sa trápil aj súper. Určite sme mali na víťazstvo. Aj keď sme už vyhrávali o dva góly, ich posledné strely na našu bránku mali nálepku "šťastné".
Góly: Daša Ondrijová 4, Megan Krídlová 1, Sofia Varcholová 1

HC Bardejov : HK AS Trenčín (4:9) 12:15
Pár krát sme už proti Trenčínu hrali a vedeli sme že sú silný tím. Nastúpili v plne sile proti nám. Viac menej sa nám darilo proti takému súperovi uhrať dobrý výsledok.
Góly: Daša Ondrijová 6, Dorotka Juricová 4, Klaudia Šimičeková 1, Sofia Varcholová 1

HC Bardejov : TJ Sokol Kobylisy II (2:6) 7:15
Veľmi sme chceli konečne zabodovať, pretože nás mrzel hlavne prvý zápas, ale súper bol nad naše sily. Boli pohyblivejšie, prieraznejšie, nebojácnejšie. Postupne si vypracovali náskok, ktorý sme nedokázali dobehnúť.
Góly: Daša Ondrijová 3, Sofia Varcholová 3, Klaudia Šimičeková 1.

HC Bardejov : HC Milevsko (4:4) 9:7
Aj keď sa súper zdal byť ľahko zdolateľný, húževnatým výkonom nás potrápil. Nezlomil však a túžbe po prvom víťazstve nezabránil. V tabuľke nakoniec vznikla zaujímavá situácia, keď Milevsko skončilo na treťom mieste a postúpili do Á-finále a my sme ich porazili.
Góly: Dorotka Juricová 1, Daša Ondrijová 6, Sofia Varcholová 1, Klaudia Šimičeková 1.

HC Bardejov : Szigetszentmiklos HUN (0:16) 1:28
Keďže výsledok tohto zápasu by nás nijako neovplyvnil a ani v prípade výhry neposunul o stupeň vyššie. Chýbala nám výhra z prvého zápasu. Súper bol ďaleko nad naše sily. Šancu zahrať a zbierať skúsenosti dostali všetky hráčky. Podstatne bolo nezraniť sa a myslieť na ďalší hrací deň. Za bojovnosť a statočnosť chcem pochváliť všetky dievčatá a aj našich fanúšikov, ktorých sa na tento zápas nazbieralo viac ako obvykle.
Góly: Daša Ondrijová 1

Po absolvovaní zápasov v základnej skupine sme postúpili do B-finále. Veľká škoda, pretože nám stačilo vyhrať hneď prvý zápas a boli by sme v A-finále.

Osemfinále
HC Bardejov : TJ Sokol Újezd u Brna (9:3) 14:5
Postup nám prihral o trošku slabšieho súpera cez ktorého sme hravo prešli.
Góly: Sára Germanová 1, Dorotka Juricová 1, Marianna Novotná 2, Daša Ondrijová 5, Sofia Varcholová 1, Noemi Guteková 1, Tamara Gefertová 3

Štvrťfinále
HC Bardejov : HC Háje (4:6) 8:10
Vyrovnaný súper. Výborný zápas. Na tento zápas nám mala prísť pomôcť Marianna. No žiaľ. Výhra by nás posunula ešte o trochu ďalej. Dievčatá bojovali statočne. Ale už sa na nich prejavovala únava a žiaľ na niektorých aj choroba Daška Ondrijová musela zo zápasu odstúpiť, kvôli zdravotným problémom. Aj napriek tomu sme sa nevzdávali a bojovali do konca.
Góly: Daša Ondrijová 1, Megan Krídlová 2, Sofia Varcholová 3, Klaudia Šimičeková 2.

Celkové hodnotenie turnaja:
Dievčatá bojovali zo všetkých síl, snažili sa, išli cez zranenia, bolesť, pády, úrazy, chorobu, plač. V mnohých zápasoch nám chýbalo šťastie pár striel a gólov. Aj napriek tomu snažili sa v každom zápase. Určite ich to posunulo ďalej a stmelilo kolektív.
Šport má aj iný rozmer ako úspech -a to je ľudský rozmer, priateľstvo. Verím, že priateľstvá s Daškou, Dorotkou a Megan pretrvajú a budú na tento turnaj dlho v dobrom spomínať.
Chýbal nám malý krôčik k lepšiemu úspechu, aj napriek tomu hodnotím výkon celého družstva veľmi pozitívne.

Zoznam všetkých zúčastnených hráčok: Noemi Guteková, Sofia Varcholová, Sárka Germanová, Tamara Gefertová, Sofia Lukáčová, Lucia Rýchliková, Alexandra Hopková, Klaudia Šimičeková, Viktória Loyová, Dorotka Juricová, Daška Ondrijová, Megan Krídlová.

Poďakovanie:
Mnohým ľuďom chcem poďakovať a skutočne od srdca.
Ďakujem pánovi trénerovi ŠŠK Bemaco Prešov Milanovi Škoparovi - za poskytnutie vynikajúcich hráčok Juricová, Ondrijová, Krídlová.

Rodičom Juricovým - za príkladnu pomoc, za sprevádzanie po Prahe, za umožnenie nastúpiť Dorotke v tomto turnaji za Bardejov. Veľmi bojovná hráčka s ťahom na bránku.

Rodičom Ondrijovým za nezištnú pomoc pri odvoze batožinu na turnaj a spať. Za Dašku, ktorá bola ťahúnom útoku nášho družstva. Tvorca hry, inteligentná hráčka,

Rodičom Megan Krídlovej. Je to skvelá obranárka, nebojácna, odvážna.

Manželia Loyovi. Boli s nami v Prahe. Nezvládol by som to bez nich. Pomohli nám pri odvoze do Kysaku, pri plánovaní, pri všetkom čo sa dialo na turnaji.

Ivetke Germanovej za pomoc okolo detí. Učiteľka, to bolo treba, aby deti cítili oporu.

Slávke Gutekovej za pomoc na lavičke aj mimo nej. Našťastie nebolo vážne zranenie. Akurát Dorotka nechala dva mliečne zúbky v Prahe na pohotovosti o tretej ráno.

Neviem či vymenujem všetkých, ktorí nám pomohli absolvovať prvý krát tento ťažký, namáhavý turnaj. Takže vďaka všetkým rodičom dievčat ,ktoré sa zúčastnili turnaja. Vďaka za ich prípravu. Vďaka za odvoz do Kysaku a po návrate do Bardejova: Janke Gefertovej, firme ČUPA za poskytnutie dodávky, Tomášovi Loyovi, p. Rychlikovy, Martinovy Germanovi, p. Gefertovi.
Ak som na niekoho zabudol, ospravedlňujem sa.

(20:15, R. Hanudeľ)

 

 

Rybia farma Gerlachov

http://ahoj.tv/firmy/detail/obchod_rybia_farba_gerlachov.html

farma ryb.jpg

 Profil firmy

 

12366319_1106819546027096_6842759724891510124_n.jpg

944
Diskusia
Pridať komentár