VIDEO | Beh a chôdza za zdravím v Sociálnom dome Antic

1286x
24. Jún 2024
Beh a chôdza za zdravím
 Pozrite si našu videoreportáž
 
V Sociálnom dome Antic v Bardejove sa aj tento rok športovalo. Beh a chôdza za zdravím nadchla všetkých vrátane klientov, ktorí za pomoci zamestnancov zdolali sídliskový okruh Družba.
 
Tak čo? Ste vydýchaná?
 
„Áno,“ odpovedala súťažiaca a klientka Sociálneho domu Antic.
 
Páčilo sa vám to? Bola pekná akcia?
 
„Bola veľmi pekná. Každý jeden druhému pomáhal,“ dodala klientka Sociálneho domu Antic.
 
 Klienti boli nadšení (Zdroj: AHOJ TV)
 
Behu sa zúčastnili aj škôlkari a študenti zo základných a stredných škôl z Bardejova.
 
„Nie je to o olympijské preteky, ale aby sme sa trošku pohybovali. Ja sa teším, pozrite sa sa okolo nás na tú atmosféru – je to úžasné,“ vyjadril svoje nadšenie Jaroslav Živčák, generálny riaditeľ Sociálneho domu Antic n. o. Bardejov.
 
 
„Táto akcia má úžasnú silu, pretože tu sa spájajú generácie našich seniorov, od ktorých sa máme stále čo učiť, generácia našich študentov stredných škôl a mladí žiaci, ktorí prišli pozdraviť našich seniorov,“ povedal Peter Petruš, viceprimátor mesta Bardejov. 
 
„Krásne myšlienka, chuť a odhodlanie zrealizovať ju a predovšetkým hojná účasť všetkých ľudí, ktorí sa zúčastnili 4. ročníka podujatia Beh a chôdza za zdravím,“ vyjadril sa Jozef Guliga, prednosta Okresného úradu v Bardejove.
 
 
 Behu sa zúčastnili aj škôlkari a študenti zo základných a stredných škôl z Bardejova (Zdroj: AHOJ TV)
 
Ako sa vám behalo alebo chodilo?
 
„Bolo to náročné. Človek by neveril, že tlačenie toho vozíka môže byť takéto náročné, ale išlo sa hore briežkom dole briežkom aj nejaká rovinka tam bola, takže sa to celé zrovnalo a bolo to celkom príjemné,“ priblížil Guliga.
 
„Najprv sa musím vydýchať, lebo som si zabehal okolo celej Družby. Dole kopcom to išlo dobre, ale keď prišiel kopec – horská prémia, tak som myslel, či nebudeme prezúvať pneumatiky, ale tak som si povedal, že to musím dať a vyšlo to dobre, dali sme to až do cieľa,“ priblížil dojmy z behu P. Petruš.
 
„Pri konci som mal posledné sily, ale dal som to,“ potešil sa generálny riaditeľ Sociálneho domu Antic.
 
„Ja som veľmi rada, že som súčasťou Sociálneho domu Antic, že môžeme spolu zamestnanci aj klienti robiť takéto akcie, a že môžeme byť na takýchto akciách,“ dodala na záver Olívia Grofčíková, recepčná v Sociálnom dome Antic.
(13:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár