VIDEO | Deň detí oslávili na pozvanie UNICEF, Úradu Komisára pre deti a mesta Košice

1102x
24. Jún 2024
Deň detí oslávili na pozvanie UNICEF
 Pozrite si videoreportáž
 
V požiarnickej pene, s hudbou, dobrými knihami a kamarátmi oslávili Deň detí všetci, ktorí prišli do Kulturparku na pozvanie UNICEF, Úradu Komisára pre deti a mesta Košice. Parkom bývalých kasární sa ozýval džavot detí rôznych kultúr aj veku.
 
„Ja som prišiel na Deň detí a ľúbim tento deň, lebo je veľmi veľa zábavy a môžem sa s veľa vecami hrať,“ povedal návštevník Kulturparku.
 
„Najprv som mala súťaže, potom som sa fotila s autorom jednej knihy, vyrábala som náramky,“ prezradilo dievčatko, ktoré sa prišlo  zabaviť do Kulturparku.
 
Penová párty
 
„Medzinárodný Deň detí oslavujeme len v týchto postkomunistických krajinách. Inde v zahraničí oslavujú 20. november, čo je oveľa horšie, lebo dnes je krásne, takže my sa tešíme. Veľmi fandíme a želáme deťom, aby mali krásny Deň detí a aj celý rok,“ priblížil Jozef Mikloško, komisár pre deti.
 
„Ja sa veľmi teším, že sú tu pokope naše deti, ukrajinské deti, že si rozumejú, že môžu zažívať a vidieť tento krásny program a môžu sa do neho interaktívne zapojiť,“ vyjadrila sa Lucia Gurbáľová, námestníčka primátora mesta Košice.
 
„Pre mňa je Deň detí dôležitý deň, je veselý a vaše akcie pomáhajú mne, mojej sestre a bratovi. Robíte ten deň veselým a zaujímavým,“ povedalo ukrajinské dievča, ktoré prišlo na Deň detí.
 
 Deň detí v Kulturparku
 
„Je to naozaj pekné, že Slovensko tým deťom fandí. Musím povedať, že napriek všetkým problémom, aj keď sme robili nejaké výskumy, tak slovenské deti sa cítia dobre na Slovensku. Samozrejme, sú deti, ktoré majú zložité situácie – o tom môžeme hovoriť dlho, ale väčšina slovenských detí sa cíti v bezpečí vo svojich rodinách, školách a napriek problémom im tu je dobre a to je dôležité,“ vysvetlil J. Mikloško.
 
„Atmosféra je neskutočná, prišlo veľa detí, sú vysmiate, šťastné a ja si myslím, že hádam niet krajšieho pohľadu ako na šťastné, usmiate dieťa,“ dodala Gurbáľová.
(15:00, red.)
Diskusia
Pridať komentár