Gerlachovčania udávali tón v súťažiach

2471x
25. Jún 2024
Darilo sa najmenším i starším
Majstri z kategórie U10 
 
Štvrtoligový FK Gerlachov pokojne preplával tohtoročným ligovým ročníkov v strede tabuľky. FK to však nie je len áčko, ale aj úspešná futbalová škola. V čase, keď na východe mládežnícky futbal pomaličky zaniká, v Gerlachove sa počty mládežníkov deň zo dňa zvyšujú.
 
Dnes majú päť družstiev od U8 až po U19. A povedzme si pravdu, ide o družstvá úspešné.
 
V kategórii U8 začali deti pracovať len nedávno pod vedením trénera Artema Venediktova. Títo malí nádejní futbalisti zatiaľ nehrajú žiadnu súťaž a ich tréningy nie sú až tak o futbale, aj keď lopta nesmie chýbať takmer pri všetkých činnostiach. Tréningy sú o pohybovej príprave, hrách a súťažiach. Aj keď Gerlachovčania uvádzajú kategóriu U8, prevažnú väčšinu tvoria deti mladšie. FK Gerlachov U8 – Alex Mišek, Tomáš Kaputa, Daminán Lukáč, Simonka Mišeková, Eliška Mokríšová, Peťo prokopovič, Mišo Simko, Mišo Kuruc, Matúš Džunda, Tomááš Hajmacher, Ľuboš Billý, tréner Artem Venediktov.
 
Kategória U10 je už o niečom inom. Chlapci a aj dievčatá zvádzali celú sezónu so Svidníkom boj na diaľku o prvé miesto v okresnej súťaži prípraviek U10. V konečnom hodnotení boli, pri rovnosti bodov, nakoniec lepší o skóre zo vzájomných zápasov. Silnou zbraňou malých Gerlachovčanov bola práve strelecká úspešnosť. V šestnástich zápasoch dali 146 gólov a dostali len 18. Medzi elitnými strelcami súťaže sú traja hráči FK (Dávid Kuruc, Damián Rybár a Adrián Lukáč). Dávid, Damián a Adrián dali spolu 82 gólov. Aj v tejto kategórii sú hráči výrazne mladší. K starším odchádzajú len štyria a tak mužstvo ostáva v podstate pokope.
 
FK Gerlachov U10: Denis Rybár, Damián Rybár, Adam Luščák, Oliver Kovalčík, Adrián Lukáč, Samko Knap , Dávid Kuruc, Šimon Micheľ, Dávid Danečko, Lucas Lazor, Tobias Lazor, Samko Petrič, Matias Chovanec, Matúš Džunda, Viktória Daňková, jeseň odohral aj Maroš Kanaloš, tréner - Peter Cingel.
 
Tréneri Gerlachova 
 
Aj mladší žiaci U13 sa dostali na stupne víťazov. Po rozpačitom úvode sa mužstvo trénera Varešinského zlepšovalo od zápasu k zápasu a v konečnom hodnotení obsadilo 3. miesto. Aj tu sa strelecky darilo. V tabuľke strelcov obsadili Gerlachovčania tretie (Soták 19), štvrté (Džunda 17) a piate miesto (Kaščák 16).
 
FK Gerlachov U13 - Branislav Džunda, Branislav Chomjak, Matúš Jura, Sebastian Beňa, Sebastian Štibrich, Kamil Dendis, Oliver Ždiňak, Jakub Kaščák, Jakub Cudrák, Jakub Žiga, Timotej Rizner, Tobias Kuruc, Tobias Soták, Daniel Danečko, Roman Bilý, Filip Furgal, Šimon Mokriš, Lukaš Biroš, Ivan Leščišin, René Micheľ.
 
 
V kategórii starší žiaci U15 si hráči FK zabezpečili titul už niekoľko kôl pred koncom. Doma počas celého ligového ročníka nestratili ani bod, vonku prehrali len raz. Stoštrnásť gólov v 14 zápasoch opäť potvrdzuje, že v Gerlachove sa strelcom darí. Najlepším strelcom súťaže je Matej Herák - 33, Patrik Sivák je tretí (21).
 
FK Gerlachov U15: Adam Biroš, Tobiáš Beňa, Jaroslav Ždiľa, Jakub Luščak, Daniel Ševčík, Adam Kuba, Stanislav Oslacký, Tadeáš Daňko, Tomáš Daňko, Kristián Dendis, Lenka Bučková, Tobias Sterančák, Nils Masoner, Matej Herák, Kristína Dendisová, Miroslav Šandala, Alex Klimek, Ján Bilý, Šimon Renčko, Matúš Babčák, tréner - Peter Frický.
 
Majstri z kategórie U15 
 
U19 zostala len o stupník za medailovým umiestnení - starší dorastenci trénera Ľuboša Trudiča skončili štvrtí. V tabuľke strelcov je piaty Marco Delin s 22 presnými zásahmi. Takmer celú jar však pre zranenie nehral. V záverečných zápasoch za st. dorast nastupovali aj hráči z U15 a veru sa nestratili. Je tu teda predpoklad výkonnostného rastu.
 
FK Gerlachov U19 - Matej Bocko, Peter Michta, Lukáš Kost, Kevin Biľ, Patrik Biľ, Viliam Kačmár, Simon Stavar, Jakub Bučko, Marcel Biľ, Marko Delin Kristián Bilý Ján Kolcun, Timo Rozsypaný, Maroš Lamanec František Bilý Tomáš Bilý Vilam Vilner Z u15 nastúpili za U19 Kristián Dendis ,Adam Kuba, Jaroslav Ždiľa, Jakub Luščák, Matej Herák, Tobiaš Beňa, Stano Oslacký, tréner Ľuboš Trudič.
(8:38, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár