Žiaci z Gymnázia Alejová v Košiciach získali bronz v matematickej súťaži

1612x
26. Jún 2024
 10. ročník medzinárodnej matematickej súťaži v modelovaní
 
V tomto ročníku sa súťaže zúčastnilo 68 družstiev z 36 krajín (Zdroj: FB Gymnázium, Alejová 1, Košice)
 
 Opäť skvelý úspech. Družstvá žiakov Gymnázia Alejová v Košiciach v zložení: Ondrej Králok, Matúš Libák, Leo Oros a Richard Vodička (všetci septima A), a tiež druhé družstvo v zložení: Eva Krajčiová (sexta A), Veronika Jakabová, Oliver Seman (obaja sexta B) a Martin Šmilňák (oktáva B) získali v 10. ročníku medzinárodnej matematickej súťaži v modelovaní bronzovú medailu (ocenenie Honorable Mention).
 
 
 
 V neposlednom rade ocenila aj jazykovú znalosť členov družstva (Zdroj: FB Gymnáziu, Alejová 1, Košice)
 
Každú krajinu môžu reprezentovať najviac dve družstvá. Gymnázium reprezentovalo Slovensko v tejto súťaži už siedmykrát a nadviazalo na úspechy z predchádzajúcich ročníkov. V tomto ročníku sa súťaže zúčastnilo 68 družstiev z 36 krajín. Porota ocenila všetky tímy za ich kreativitu a vynaliezavosť v matematickom modelovaní a tiež za schopnosť vysvetliť svoje stratégie na riešenie problémov.
 
V neposlednom rade ocenila aj jazykovú znalosť členov družstva z Gymnázia Alejová. Svoju prácu museli totižto napísať v anglickom jazyku a teda použiť aj správnu odbornú terminológiu. Tohtoročný problém Výber dokonalého domáceho maznáčika vyžadoval od družstiev, aby vyvinuli matematický model na určenie, ktoré domácnosti sú pripravené vlastniť domáce zviera, koľko domácností je pripravených na domáce zvieratá, a tiež predpovedať budúce vlastníctvo domácich zvierat.
(8:15, red.)
Diskusia
Pridať komentár