Príďte na prázdninovú túru a premiérový guľáš do novej útulne Kráľova studňa

1785x
26. Jún 2024
Prázdninová túra do novej útulne Kráľova studňa
 Vstupenkou je dobrá nálada, pre najmenších turistov je pripravené sladké prekvapenie (Zdroj: FB Košice - Mesto Košice)
 
Milovníkov košických lesov, turistov aj cyklistov pozývajú na Prázdninovú túru spojenú s prezentáciou novej útulne Kráľova studňa, ktorú vybudovali Mestské lesy Košice a.s. v spolupráci s mestom Košice.
 
V novootvorenej útulni pri Kráľovej studni sa v nedeľu 30. júna bude premiérovo podávať kotlíkový guláš, ktorý bude kuchtiť aj primátor mesta Jaroslav Polaček. Vstupenkou je dobrá nálada, pre najmenších turistov je pripravené sladké prekvapenie.
 
Kedy?
 
V nedeľu 30. júna, o 11:00 hodine
 
 
Kde?
 
Turistická útulňa Kráľova studňa. Mapu nájdete tu: https://bit.ly/utulna-Kralova-studna_mapa
 
Turistická útulňa Kráľova studňa sa nachádza na území Mestských lesov Košice v pohorí Čierna hora v nadmorskej výške 670 metrov. Od mája tohto roka poskytuje krátkodobé zázemie pre núdzový nocľah alebo útočisko pred nepriazňou počasia pre turistov na najznámejšej slovenskej diaľkovej magistrále – Ceste hrdinov SNP Devín – Dukla. V jej tesnej blízkosti sa nachádzajú drevené prístrešky, ohnisko s lavičkami a prameň vody.
 
Ako sa do novej útulne Kráľova studňa dostanete?
 
Z Kavečian cez Hrešnú na Kráľovu studňu (6,3 km, cca 2 hodiny). Z Alpínky, Jahodnej, Kysaku, Družstevnej pri Hornáde, Košickej Belej a ďalších lokalít po turistických značkách. Cykloturisti sa tam dostanú po bežných turistických cestách alebo cyklotrase zo Sokoľa, Alpinky, Jahodnej atď.
(8:45, red.)
Diskusia
Pridať komentár