Žiaci zo ZŠ Wolkerovej v Bardejove absolvovali Školu v prírode v Hrabove

1612x
26. Jún 2024
Škola v prírode v Hrabove
 Okrem tvorby projektov realizovali turistickú vychádzku (Zdroj: FB ZŠ na Wolkerovej ulici v Bardejove)
 
Žiaci 4. ročníka ZŠ Wolkerova sa v počte 51 žiakov pod vedením 4 pedagógov – p. Baranová, p. Lukáčová, p. Kušejová, p. Drutarovská a zdravotníčky p. Pipasovej zúčastnili v dňoch 17.6. – 21.6.2024 Školy v prírode v Hrabove, ktorú zabezpečovala cestovná kancelária – Detská rekreácia.
 
Hrabovo je okrajová časť Ružomberka obkolesené nádhernou scenériou Veľkej Fatry. V zime je to známe lyžiarske stredisko s lyžiarskym vlekom a lanovkou na Malinô Brdo, v lete okolitá príroda ponúka rozmanité turistické trasy. V hoteli Hrabovo bolo trochu stiesnené štandardné ubytovanie v 3 a 4 – posteľových izbách, personál bol veľmi príjemný a ústretový, strava pestrá.
 
 Žiaci mali možnosť spoznať podmienky života ľudí v minulosti (Zdroj: FB ZŠ na Wolkerovej ulici v Bardejove)
 
Keďže mali nádherné počasie, výučbu a zábavné aktivity realizovali hlavne v exteriéri a večer mohli využiť spoločenskú miestnosť. Okolie blízkeho jazierka využívali na ranný beh. Okrem tvorby projektov realizovali turistickú vychádzku Čutkovskou dolinou po Obrovej ceste s obrými sochami, odvážni žiaci mali možnosť využiť lezeckú dráhu v Tarzánii, v okolí jazera Hrabovo je aj náučný chodník o faune a flóre vodného spoločenstva.
 
Čerešničkou na torte boli animátori pod vedením pána Samuela Bencoa, ktorý so svojím tímom pripravil pre žiakov zábavné a popri tom náučné aktivity zamerané na finančnú gramotnosť, tímovú prácu, prírodovedné skúmanie a bádanie, zároveň boli žiaci v neustálom pohybe. Večerný program bol tanečný, súťaživý, diskotékový. Na športové aktivity využívali trávnaté ihriská, ktoré sú súčasťou rekreačného komplexu.
 
 Keďže mali nádherné počasie, výučbu a zábavné aktivity realizovali hlavne v exteriéri (Zdroj: FB ZŠ na Wolkerovej ulici v Bardejove)
 
Posledný deň nebol o nič chudobnejší, navštívili dedinku Vlkolínec – zapísanú v zozname UNESCO. Žiaci mali možnosť spoznať podmienky života ľudí v minulosti. Žiaci sa zapojili do množstva súťaží, za ktoré boli odmenení cenami. Ceny poskytli viacerí rodičia všetkých tried 4. ročníka za čo im patrí srdečné poďakovanie. Žiaci si domov doniesli množstvo zážitkov, upevnili sa tam vzťahy medzi triednymi kolektívmi, nadviazali nové priateľstvá.
(9:15, red.)
Diskusia
Pridať komentár